Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ – Επί ποδός για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Σε εφαρμογή από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ηπείρου τα επιχειρησιακά πλάνα με αυξημένη αστυνομική παρουσία σε σημεία που παρατηρείται συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων και αυξημένα μέτρα επιτήρησης στο εθνικό δίκτυο και τους αυτοκινητόδρομους

 

Επί ποδός με ενίσχυση όλων των υπηρεσιών βρίσκονται όλη την Μεγάλη Εβδομάδα και μέχρι και μετά την Πρωτομαγιά, οι υπηρεσίες Τροχαίας και στην Ήπειρο, καθώς, όπως είναι γνωστό τις ημέρες αυτές η κίνηση στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της χώρας και στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Αυτό συμβαίνει καθώς το φετινό, είναι το πρώτο Πάσχα από την έναρξη της πανδημίας, που δεν υπάρχουν περιορισμοί στις μετακινήσεις. Έτσι, δεκάδες χιλιάδες είναι οι εκδρομείς από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την περιφέρεια, είτε για να περάσουν λίγες ημέρες χαράς στις περιοχές καταγωγής τους είτε ως επισκέπτες.

Ειδικότερα, από την προηγούμενη εβδομάδα οι υπηρεσίες της Τροχαίας Ιωαννίνων έχουν ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό και βρίσκονται επί ποδός, για την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Η παρουσία κλιμακίων της Τροχαίας είναι ιδιαίτερα έντονη, τόσο στον αστικό ιστό, όπου επίσης η κίνηση είναι αυξημένη, με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, όσο και στο περιφερειακό οδικό δίκτυο, με περιπολικά και συμβατικά αυτοκίνητα.

Όπως τόνισε ο Ηλίας Μήτσιος, Αστυνόμος Α’ και υπεύθυνος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν θέσει σε εφαρμογή ειδικά επιχειρησιακά πλάνα, τα οποία περιλαμβάνουν:

Αυξημένη αστυνομική παρουσία σε σημεία που παρατηρείται συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων.

Αυξημένα μέτρα τροχαίας και επιτήρησης στο εθνικό δίκτυο και τους αυτοκινητόδρομους.

Συγκρότηση ειδικών συνεργείων ελέγχων για τον εντοπισμό και βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων.

Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους σε βασικές οδικές αρτηρίες για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης, ειδικά τις ημέρες που είναι σε λειτουργία τα εμπορικά καταστήματα.

Απαγορεύσεις κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3, 5 τόνων θα ισχύσουν τη Δευτέρα του Πάσχα από 12 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ στην Ιόνια Οδό στην κατεύθυνση προς Αντίρριο και στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων –Άρτας – Αντιρρίου στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα.

«Παρά τη δική μας παρουσία, θέλουμε να απευθυνθούμε στους φίλους οδηγούς για πιστή συμμόρφωση με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Βρισκόμαστε σε μία πολύ ευχάριστη συγκυρία, μέχρι και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, πλησιάζοντας να κλείσει το πρώτο 4μηνο του 2022, δεν έχουμε κανένα θανατηφόρο ατύχημα και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Όμως το κακό δεν αργεί να συμβεί. Ακόμη θυμόμαστε το μαύρο Σεπτέμβριο του 2020, όπου μέσα σε μόλις έξι ημέρες χάσαμε εννέα συνανθρώπους μας στην άσφαλτο.

Αν πιούμε λοιπόν, κάτι που θα κάνουμε αρκετοί λόγω και των εορτών, δεν πιάνουμε τιμόνι. Σεβόμαστε τα όρια ταχύτητας, φοράμε τη ζώνη και το κράνος μας», τόνισε ο κ. Μήτσιος που υπενθύμισε επίσης και την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό.

«Γι’ αυτό ζητούμε από όλους, να αποφύγουμε καταστάσεις συνωστισμού, ειδικά κατά την ακολουθία της Ανάστασης, στους χώρους διασκέδασης και στην αγορά, φορώντας τη μάσκα μας όπου προβλέπεται και συστήνεται. ­

Από το “μένουμε σπίτι”, θέλουμε να περάσουμε στο “επιστρέφουμε ασφαλείς στο σπίτι”. Ευχόμαστε σε όλον τον κόσμο Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση με υγεία και ασφάλεια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μήτσιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ