Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Οι Τζαμάλες «μαγνήτης» για τους επισκέπτες

Στα ύψη και το τριήμερο της Αποκριάς οι πληρότητες σε ξενοδοχεία και καταλύματα του νομού Ιωαννίνων – Νέα «ανάσα» για τους επαγγελματίες του τουρισμού – Έντονο το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τις παραδοσιακές τζαμάλες

 

Στα ύψη βρίσκονται για ένα ακόμη τριήμερο, αυτό της Αποκριάς, οι πληρότητες σε ξενοδοχεία και καταλύματα του νομού Ιωαννίνων, και κυρίως της πόλης, όπου οι παραδοσιακές τζαμάλες αποτελούν «μαγνήτη» για χιλιάδες επισκέπτες.

Οι επισκέπτες που θα βρεθούν στα Γιάννενα και σε χωριά του νομού Ιωαννίνων, είχαν φροντίσει από νωρίς να κλείσουν δωμάτιο, καθώς κυρίως την τελευταία εβδομάδα, είναι σχεδόν αδύνατο να βρει κανείς ελεύθερο δωμάτιο.

Μόλις πριν από λίγα 24ωρα ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων,  Στάθης Σιούτης, είχε δηλώσει πως όλα τα καταλύματα έχουν από νωρίς κλείσει τις διαθεσιμότητες καθώς το ενδιαφέρον από τον κόσμο εκδηλώθηκε πολύ γρήγορα.

Ο κ. Σιούτης, είχε εξηγήσει άλλωστε πως για ακόμη μια χρονιά οι παραδοσιακές τζαμάλες των Ιωαννίνων θα ανάψουν (σ.σ. αναλυτικό ρεπορτάζ και στον σημερινό «Α», στη σελίδα 2) και αυτό το έθιμο προσελκύει πλήθος επισκεπτών στην πόλη.

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση από πλευράς των επισκεπτών και όλα τα καταλύματα έχουν κλείσει ή έχουν πολύ μικρή διαθεσιμότητα. Είμαστε ικανοποιημένοι καθώς αυτό αποδεικνύει ότι η περιοχή μας είναι σταθερά πρώτη στις προτιμήσεις» ανέφερε ο κ. Σιούτης.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι καλή και φυσικά οι πληρότητες βοηθούν τους επιχειρηματίες να πάρουν μια ακόμη οικονομική «ανάσα» σε δύσκολες εποχές όπου όλα τα έξοδα συντήρησης των μονάδων είναι ανεβασμένα και άρα τα έσοδα απαραίτητα.

Οι επαγγελματίες

της εστίασης

Από την άλλη και σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ιωαννίνων Χρήστο Τάτση, η κατάσταση που βιώνουν οι επαγγελματίες της εστίασης είναι δύσκολη και μειώνει τη δυνατότητα και της ίδιας της αγοράς.

«Έχουμε περιοριστεί σε τριήμερα και αργίες. Δυστυχώς, μόνο τότε βλέπουμε αύξηση στους τζίρους των καταστημάτων», είπε ενώ εξήγησε ότι τα έξοδα σε όλους είναι αυξημένα και οι όποιες ενισχύσεις δεν επαρκούν για την κάλυψή τους.

Ο κ. Τάτσης υποστήριξε ότι την περίοδο των αργιών υπάρχουν καλύτερα έσοδα καθώς οι επισκέπτες αφήνουν έσοδα «είναι τα Γιάννενα ένας από τους καλύτερους προορισμούς και προσπαθούμε και σαν ΟΕΒΕ να κάνουμε ό,τι μπορούμε προωθώντας τις δράσεις ενίσχυσης της περιοχής. Κάναμε σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων  ένα διαφημιστικό σποτ προκειμένου να αυξήσουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών και να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο στην περιοχή μας ενόψει του τριήμερου της Αποκριάς».

 

Ρεπορτάζ Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ