Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

«ΒΙΚΟΣ Α.Ε.» – Σημαντική επένδυση με νέες εγκαταστάσεις στο Καλπάκι

Με τις δύο νέες γραμμές παραγωγής, η μία για γυάλινες συσκευασίες και η δεύτερη για συσκευασίες από αλουμίνιο, η εταιρία εκτοξεύει την παραγωγή της σε επίπεδο δυνατότητας στις 421.000 φιάλες την ώρα, κάτι που την καθιστά κορυφαία στη χώρα

 

Μια σημαντική επένδυση της τάξης των 22 εκ. ευρώ στο χώρο της στο Καλπάκι, με δύο ξεχωριστές γραμμές παραγωγής, η μία για γυάλινες συσκευασίες και η δεύτερη για συσκευασίες από αλουμίνιο, υλοποίησε η εταιρία «Βίκος», την οποία και παρουσίασε επίσημα το απόγευμα της Παρασκευής σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης όλης της χώρας.

Η δυνατότητα παραγωγής των δύο γραμμών, όπως αναφέρθηκε άλλωστε και στη διαδικασία της ξενάγησης – παρουσίασης, όσο και λίγες ώρες νωρίτερα στην εκδήλωση παρουσίασης που έγινε στα Γιάννενα, από τη διοίκηση και τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, φτάνει τις 42.000 συσκευασίες αλουμινίου ανά ώρα και τις 20.000 γυάλινες φιάλες, επίσης ανά ώρα.

Εάν οι αριθμοί αυτοί προστεθούν στις υπάρχουσες δυνατότητες παραγωγής, με 359.000 φιάλες ανά ώρα, η εταιρεία Βίκος εκτοξεύει την παραγωγή της σε επίπεδο δυνατότητας στις 421.000 φιάλες την ώρα, κάτι που την καθιστά κορυφαία στη χώρα.

Οι νέες εγκαταστάσεις στο Καλπάκι, που περιλαμβάνουν εμφιαλωτήριο, παρασκευαστήριο, αποθηκευτικούς και βοηθητικούς χώρους καταλαμβάνουν εμβαδόν 8.800 τ.μ και αποτελούν συνέχεια μίας επένδυσης πολλών ετών, με μεγάλο προϋπολογισμό, κυρίως όμως ενισχύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της εταιρείας.

Όπως αναφέρθηκε και στην επίσημη παρουσίαση που έγινε το πρωί της Παρασκευής, οι νέες γραμμές παραγωγής θα ενισχύσουν τη δυναμική της εταιρείας στα φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά που θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να εισαχθούν στην αγορά HO.RE.CA, στους κλάδους της εστίασης και της φιλοξενίας.

Όπως σημείωσε άλλωστε ο Κων. Σεπετάς, στην επίσημη παρουσίαση, η αγορά των αναψυκτικών είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την εταιρεία, που βρίσκεται ήδη στη 2η θέση και έχει στόχο την πρώτη εντός της επόμενης πενταετίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ