Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Ελάχιστα τα δρομολόγια, κανονικά τα μαθητικά

«Θύμα» του τοπικού lockdown στην Π.Ε. Ιωαννίνων, έπεσαν και οι μεταφορές, καθώς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ νομού Ιωαννίνων, οδηγήθηκε στην απόφαση να σταματήσει τα περισσότερα δρομολόγιά του, προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που κανονικά γίνονται όλα τα μαθητικά δρομολόγια μιας και τα σχολεία παραμένουν σε λειτουργία.

Επίσης, διενεργείται ένα δρομολόγιο προς Κόνιτσα. Όλα τα άλλα δρομολόγια έχουν μπει σε αναστολή καθώς δεν υπάρχει καμία ζήτηση από πλευράς του επιβατικού κοινού ενώ υπάρχει και η απαγόρευση για δρομολόγια εκτός νομού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, Γρηγόρη Γκίκα, για να βγει κάποιος από τον νομό Ιωαννίνων θα πρέπει να έχει το έγγραφο Ε1 ή κάποιο άλλο σχετικό έγγραφο εργοδότη ή ιατρική βεβαίωση που να του επιτρέπει την μετακίνηση προς άλλη περιοχή εκτός του Νομού.

«Για να υπάρξει δρομολόγιο θέλουμε τουλάχιστον 15 άτομα γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν βγαίνουν ούτε τα έξοδα του λεωφορείου και τα καύσιμα. Εκτός όμως αυτών, δεν μπορούμε να πάμε σε όμορους νόμους. Στην περίοδο του lockdown εκτελούμε μόνο τα μαθητικά δρομολόγια και ένα προς Κόνιτσα. Αν υπάρξει ζήτηση από πλευράς επιβατικού κοινού θα βάλουμε κι άλλα δρομολόγια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκίκας.

Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, ρωτήθηκε χθες και για την κατάσταση με τις αναστολές εργασίας.

Όπως ανέφερε μετά το τέλος της πρώτης καραντίνας είχε επιστρέψει στις εργασίες του το μεγαλύτερο τμήμα του προσωπικού. Όμως μετά την ανακοίνωση της Πέμπτης για το κλείσιμο της πόλης με το τοπικό lockdown το 60% του προσωπικού μπήκε και πάλι σε αναστολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ