Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Καλύτερη, σε σχέση με πέρυσι, η κίνηση ενόψει Πάσχα

Σαφώς καλύτερη, αλλά χωρίς να φτάσει σε επίπεδα τέτοια που θα μπορέσει να φέρει και πάλι «χαμόγελα» στους μετόχους του, είναι η κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, σε σχέση με το περσινό Πάσχα.

Η αύξηση στην κίνηση κρίνεται ικανοποιητική με την μεγαλύτερη κινητικότητα να παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην αποθήκη των ασυνόδευτων δεμάτων. Πολλές περισσότερες είναι οι αποστολές δεμάτων από τα Ιωάννινα προς την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες αφορούν σε πασχαλινά δώρα, τρόφιμα,, και φυσικά, αμνοερίφια από το χωριό, για τους συγγενείς που δε θα μπορέσουν να βρεθούν, λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, Γρηγόρης Γκίκας, ανέφερε πως λόγω του περιορισμού στον ανώτατο αριθμό των επιβατών, σε κάθε δρομολόγιο, έχουν προστεθεί και κάποια ακόμη την ημέρα, κυρίως από και προς την Αθήνα.

Ενίσχυση

Από την άλλη, πιστώθηκαν στα ταμεία των ΚΤΕΛ της χώρας, αστικών και υπεραστικών τα χρήματα που αφορούν στην κάλυψη των απωλειών λόγω της μείωσης της επιβατικής κίνησης και της μείωσης του αριθμού των θέσεων σε κάθε λεωφορείο, δίνοντας μία μικρή αλλά σημαντική ανάσα στις εταιρείες συγκοινωνιών.

Οι ενισχύσεις αυτές αφορούν μόνο στο διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου του 2020 και ήδη η Ομοσπονδία έχει υποβάλλει το αίτημα χορήγησης ανάλογης ενίσχυσης και για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου για το 2020, με το προβλεπόμενο ποσό να φτάνει το 1,8 εκ. ευρώ για κάθε Υπεραστικό ΚΤΕΛ.

«Το αίτημα έχει ήδη γίνει αποδεκτό και από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από το υπουργείο Μεταφορών και μένει να γίνει το ίδιο και από το υπουργείο Οικονομικών», σημείωσε ο κ. Γκίκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ