Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Στη «φάκα» για 45 κλοπές με λεία πάνω από 30.000 ευρώ!

Σημαντική επιτυχία των αστυνομικών που χάρη σε συντονισμένη επιχείρηση συνέβαλαν τέσσερα άτομα που είχαν ρημάξει σπίτια και αποθήκες στα Γιάννενα

Μια σημαντική επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, που χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών κατάφερε να βάλει «φρένο» στη δράση μιας τετραμελούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε ρημάξει σπίτια και αποθήκες στα Ιωάννινα.
Ειδικότερα, τέλος στην εγκληματική δράση τεσσάρων αλλοδαπών, που ενέχονται στη συστηματική τέλεση κλοπών έβαλαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε παράπηγμα που χρησιμοποιούσαν για να διαμένουν, σε δυσπρόσιτο και δυσδιάκριτο σημείο στα Ιωάννινα.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και όπλων.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη μεθοδική έρευνα της παραπάνω υπηρεσίας σε συνεργασία και με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, οι αλλοδαποί είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε περιοχές του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.
Στόχοι τους αποτελούσαν  σπίτια και αποθήκες, από όπου αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ακόμη και ρουχισμό και τρόφιμα καθώς επίσης  και δίκυκλα.
Μάλιστα δε δίσταζαν να εισέρχονται στα σπίτια ακόμη και σε ώρες που οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα σε αυτά.
Η εγκληματική τους δραστηριότητα προσδιορίζεται χρονικά στο δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου του περασμένου έτους καθώς και κατά τον τελευταίο μήνα.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε συνολικά 45 υποθέσεις και αναλυτικότερα:
• 24 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπών από σπίτια,
• 5 κλοπές από αποθήκες,
• 7 κλοπές και 1 απόπειρα κλοπής μοτοσικλετών και
• 5 κλοπές μοτοποδηλάτων
Η αξία των παραπάνω κλοπιμαίων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 30.000 ευρώ. Κατά την έρευνα στο χώρο του παραπήγματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.560 ευρώ, 8.100 λεκ Αλβανίας καθώς και κλοπιμαία, μεταξύ των οποίων κυνηγητική καραμπίνα και δύο δίκυκλα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι ως μέσα μεταφοράς κατά την τέλεση των κλοπών.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται των απαιτούμενων διατυπώσεων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες υποθέσεις συνεχίζεται.
Συγχαρητήρια από την ΕΑΥΙ
Εν τω μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή του, συγχαίρει το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων για τις άμεσες  και αποτελεσματικές του  ενέργειες, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές σε βάρος συμπολιτών μας στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων.
«Πρόκειται για ένα καίριο χτύπημα κατά της εγκληματικότητας, προϊόν ενδελεχούς έρευνας και αξιοποίησης πληροφοριών, με συμμετοχή ενός μεγάλου αριθμού συναδέλφων οι οποίοι με μεθοδικότητα, εργάστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα αρκετές ώρες καθημερινά, με αποτέλεσμα την σύλληψη και παραπομπή των δραστών  ενώπιον της δικαιοσύνης. Τέτοιες επιτυχίες, ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών ενώ ταυτόχρονα κάνουν περήφανους όλους εμάς που υπηρετούμε στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων πέραν των συγχαρητηρίων δηλώνουμε ότι  θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα να στηρίζουμε το έργο των συναδέλφων, οι οποίοι δεν σταματούν να προσπαθούν για το καλύτερο, συνδράμοντας και δίνοντας λύσεις εκεί όπου χρειάζεται», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΑΥΙ.
Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ