Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – Βαρύτητα στην τουριστική ανάπτυξη των Ιωαννίνων

Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο, Μ. Ελισάφ, είχε χθες, ο υπουργός, Β. Κικίλιας – Στο επίκεντρο η ενίσχυση ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός και ο συνεδριακός – Στο 70% η πληρότητα των ξενοδοχείων στην πόλη, τον Νοέμβριο

 

 

 

Μια εξαιρετικά χρήσιμη και με οφέλη για την πόλη των Ιωαννίνων συνάντηση είχε χθες ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, με τον Δήμαρχο της πόλης, Μωυσή Ελισάφ.

Η συνάντηση εργασίας έγινε στο υπουργείο Τουρισμού και στο επίκεντρό της βρέθηκε η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των Ιωαννίνων, μέσα από την ενίσχυση ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός και ο συνεδριακός.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το έργο «Ανάδειξη διαδρομών και χαρακτηριστικών χριστιανικών, μουσουλμανικών και εβραϊκών κτισμάτων στο ιστορικό κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών για την ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού».

Το έργο είναι στρατηγικής σημασίας για το Δήμο, δεδομένου ότι οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις του θα ισχυροποιήσουν την πόλη των Ιωαννίνων ως πόλο προσέλκυσης Θρησκευτικού Τουρισμού.

Η δαπάνη για την ωρίμανση του έργου χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Τουρισμού με προϋπολογισμό 675.000 ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση του έργου θα προβλεφθεί στο σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού για τη νέα Προγραμματική Περίοδο.

Ο υπουργός Τουρισμού μετά τη συνάντηση ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ιωαννίνων για την συνεργασία, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός πως η πληρότητα των ξενοδοχείων στην πόλη αγγίζει τον Νοέμβριο το 70%.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως «η καμπάνια για τον χειμερινό τουρισμό που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον ΕΟΤ, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το τουριστικό προϊόν των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα».

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ