Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ… ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δυστυχώς οι Γιαννιώτες δεν έχουν μάθει να χρησιμοποιούν κάποιο άλλο μέσο μεταφοράς και μετακίνησης, εκτός από το αυτοκίνητό τους και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα, αυτό το χρονικό διάστημα που η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου είναι στα ύψη!

Η κίνηση, τις πρωινές ώρες, τα μεσημέρια και νωρίς κάθε βράδυ είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης, επιλέγουν τα αυτοκίνητά τους να μετακινηθούν!

Για παράδειγμα δεν γίνεται στις 2.00 το μεσημέρι να θες περίπου 20 λεπτά να διασχίσεις την Λ. Δωδώνης ή νωρίς το απόγευμα μιας Δευτέρας, που η αγορά είναι κλειστή να μην υπάρχει ούτε μια θέση στάθμευσης σε κάποιον κεντρικό δρόμο της πόλης. Παρά το γεγονός πως η βενζίνη ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο στα Γιάννενα, ο Γιαννιώτης δεν επιλέγει να μετακινηθεί με Αστικό ή ταξί, ή ακόμη να κινηθεί και πεζός για μικρές αποστάσεις!

Ίσως λοιπόν, η τρομακτική αύξηση στην τιμή των καυσίμων είναι μια μοναδική ευκαιρία για πολλούς να… αναθεωρήσουν τον τρόπο των μετακινήσεών τους και παράλληλα η πόλη να «ηρεμήσει» από το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, που υπάρχει συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

(Β.Λ.)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ