Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

ΔΕΝ «ΒΓΑΙΝΕΙ» Ο ΜΗΝΑΣ

Οι Έλληνες στη συντριπτική τους πλειονότητα, εννέα στους δέκα, βρίσκουν την ελληνική οικονομία να μην είναι σε καλή κατάσταση, καταγράφοντας το υψηλότερο αρνητικό ποσοστό στην έρευνα του Ευρωβαρόμετρου της Ε.Ε. για τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο 2022.

Το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν ότι η ποιότητα της ζωής τους έχει υποστεί επιδείνωση είναι το υψηλότερο της έρευνας (Ελλάδα: 85% +8, Eυρώπη:55% +1). Ωστόσο, σε βάθος ενός χρόνου από την περίοδο που πραγματοποιήθηκε η έρευνα, πιστεύουν ότι οι συνθήκες διαβίωσής τους θα είναι οι ίδιες σε αντίθεση με ποσοστό 22% που προβλέπει επιδείνωση.

Σχετικά με την κατάσταση της εθνικής οικονομίας, οι Έλληνες ερωτηθέντες προβλέπουν ότι θα είναι ίδια ή χειρότερη (37%), με τα αντίστοιχα ποσοστά για τους Ευρωπαίους πολίτες να διαμορφώνονται στο 38% (ίδια) και 28% (χειρότερη) για την κατάσταση της εκάστοτε εθνικής οικονομίας.

Σχετικά με τα οικονομικά της οικογένειας και του νοικοκυριού, ένας στους δύο Έλληνες φαίνεται να αγωνιά για την κάλυψή τους. Μάλιστα, παρατηρείται αύξηση του ποσοστού όσων δυσκολεύονται να πληρώσουν τους μηνιαίους λογαριασμούς (Eλλάδα:77% +8). Μόνο 23% φαίνεται να μην αντιμετώπισε καμία δυσκολία στην πληρωμή των λογαριασμών, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να απέχει σημαντικά. Τέλος, οι Έλληνες εμφανίζονται λιγότερο καθησυχασμένοι από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους σχετικά με την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους.

(A.)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ