Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ… «ΟΔΗΓΟΙ»

Ένα από τα θέματα που μπορεί να ακούσετε να συζητούν συμπολίτες μας, κυρίως κάποιας ηλικίας, είναι αυτό που αφορά τις διαβάσεις πεζών και το πώς συμπεριφέρονται οι οδηγοί στα Γιάννενα.

Πραγματικά, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ακόμη και υπό τη μορφή της περιέργειας, να καθίσει κάποιος από εσάς για δέκα λεπτά στην κεντρική πλατεία, μπροστά από την Περιφέρεια, ή λίγο πιο πάνω από το Δικαστικό Μέγαρο και να δει πόσοι οδηγοί επιτρέπουν στους συνανθρώπους μας να διασχίσουν τη διάβαση, όπως προβλέπεται από τον ΚΟΚ.

Δυστυχώς η πλειοψηφία των οδηγών όχι μόνο δεν σταματούν στις διαβάσεις, αλλά πολλές φορές… εκνευρίζονται κιόλας, όταν βλέπουν κάποιον να επιχειρεί να διασχίσει τον δρόμο, βλέποντας να έρχεται αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα ο οδηγός του οχήματος να… «αναγκάζεται», να φρενάρει.

Με λίγα λόγια, έχουμε φτάσει στο σημείο ο άνθρωπος που κινείται με τα πόδια και θέλει να διασχίσει έναν δρόμο από τη διάβαση, να… «υποχρεώνει» τον οδηγό του οχήματος να φρενάρει, ενώ – όπως συμβαίνει παντού ανά την Ευρώπη – ο οδηγός ενός αυτοκινήτου, οφείλει και υποχρεούται να κόψει ταχύτητα.

Δυστυχώς, όλη αυτή η κατάσταση, απλά απεικονίζει την… κοινωνία μας και τους τρόπους με τους οποίους, ακόμη και σε κάτι τόσο απλό, αντιμετωπίζουμε τους συμπολίτες μας! Παράλληλα και αυτό έχει επίσης ένα τεράστιο ενδιαφέρον, υπάρχουν και εκείνοι οι οδηγοί, που ενώ σταματούν στις διαβάσεις… «ακούνε» κορναρίσματα και… ύβρεις, επειδή τόλμησαν να κάνουν το αυτονόητο! Ελληνάρες οδηγοί…

[Β.Λ.]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ