Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

«ΔΩΡΟ» Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ

Με αφορμή την πρόταση μομφής που κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, πρέπει να δούμε και την… άλλη πλευρά, πέρα από τα περί κίνησης αιφνιδιασμού του πρώην πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας, βλέποντας τα όποια λάθη γίνονται από την πλευρά της κυβέρνησης, και με τον εγκλωβισμό και την ταλαιπωρία χιλιάδων συνανθρώπων μας, εξαιτίας των μη σωστών χειρισμών του κρατικού μηχανισμού, αποφάσισε να καταθέσει πρόταση μομφής στην κυβέρνηση, αιφνιδιάζοντας ακόμη και τους δικούς του βουλευτές!

Βλέποντας όμως πιο ψύχραιμα κάποιος την κίνηση αυτή, διαπιστώνει και κάποιες άλλες παραμέτρους.

Για παράδειγμα ο κ. Τσίπρας, γνωρίζει πως η πρόταση μομφής που για τρεις ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή, είναι εξαιρετικά απίθανο να περάσει… δηλαδή είναι εξαιρετικά απίθανο να μην πάρει η κυβέρνηση την στήριξη 151 βουλευτών.

Από την άλλη, η χρονική στιγμή κατάθεσης της πρότασης μομφής, ήταν κατά την άποψή μας λάθος! Και αυτό γιατί, για τρεις ημέρες η Βουλή και το ενδιαφέρον των πολιτών θα στραφεί στο κοινοβούλιο και πολλοί θα ξεχάσουν τα πολλά προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία, τα χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού, την αγανάκτηση εκατοντάδων επαγγελματιών που εξαιτίας των αυστηρών μέτρων, βλέπουν τους τζίρους των επιχειρήσεών τους να… μειώνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Με κάποιον τρόπο, είναι σαν ο κ. Τσίπρας να έκανε ένα «δώρο» στο επικοινωνιακό τιμ της κυβέρνησης και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη… Όλα αυτά άλλωστε απομένουν να αποδειχθούν και να φανούν τις αμέσως επόμενες ημέρες… Ίδωμεν…

[Β.Λ.]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ