Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ο εμβολιασμός, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αποτελεί επένδυση για την προστασία του πληθυσμού και τη βιωσιμότητα των υγειονομικών συστημάτων. Η φετινή εκστρατεία ενημέρωσης τονίζει την σημασία της έγκαιρης και ισότιμης πρόσβασης του πληθυσμού στα διαθέσιμα εμβολιαστικά προγράμματα.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, εκτιμάται ότι κάθε χρόνο 4-5 εκατομμύρια θάνατοι, ανά την υφήλιο, προλαμβάνονται μέσω του εμβολιασμού, ενώ 1,5 εκατομμύρια επιπρόσθετοι θάνατοι μπορούν να αποφευχθούν, εφόσον αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη παγκοσμίως.
Για να επιτύχει η χώρα μας στην εγκατάσταση του εμβολιασμού ως βασικού πυλώνα της πολιτικής υγείας, θα πρέπει η ορθή τήρηση των εμβολιαστικών προγραμμάτων και η έγκαιρη πρόσβαση του πληθυσμού σε αυτά να αποτελεί κοινό στόχο. Ο εμβολιασμός παιδιών, εφήβων και ενηλίκων αποτελεί επένδυση στην υγεία και συμβάλλει σε μία ζωή γεμάτη υγεία.
Ο ΣΦΕΕ ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος παραμένει αρωγός της πρόληψης και υποστηρίζει την αξία της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην ευρεία εφαρμογή και τήρηση των εμβολιαστικών προγραμμάτων. Οι εταιρείες-μέλη του ΣΦΕΕ στοχεύουν κάθε χρόνο στον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς μέσω της έγκαιρης διάθεσης επαρκούς ποσότητας εμβολίων για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών και την προστασία του πληθυσμού εν γένει, έναντι πληθώρας λοιμωδών νοσημάτων.
(A.)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ