Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ;

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να επεκταθεί το σχολικό έτος, όπως έγινε και πέρσι, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Όπως είπε, αν χρειαστεί όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται στο τραπέζι.
Τα σχολεία και η κοινωνία είναι συγκοινωνούντα δοχεία, άρα όσο περισσότερα είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στην κοινωνία αντίστοιχα θα είναι και στα σχολεία, υποστήριξε η υπουργός Παιδείας.
Σύμφωνα με την υπουργό, η διδακτέα ύλη προχωρά κανονικά με την τηλεκπαίδευση, επαναλαμβάνοντας για άλλη μία φορά πως τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία. Προανήγγειλε επίσης ότι το επόμενο νομοσχέδιο που θα φέρει το υπουργείο Παιδείας στη Βουλή θα αφορά την αποκέντρωση του συστήματος στο σχολειό με στόχο ένα πιο αυτόνομο σχολείο.
Τέλος, αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που υπερψηφίστηκε στη Βουλή, εκτίμησε ότι θα εφαρμοστεί καθώς η κοινωνία απαιτεί αλλαγές, απαιτεί να μπει ένα τέλος στη βία και την ανομία στα πανεπιστήμια. Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ