Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Όποιος οδηγός, αυτοκινήτου ή μηχανής, κάνει μια βόλτα στους δρόμους των Ιωαννίνων, θα διαπιστώσει πως – για όσους πραγματικά γνωρίζουν από οδήγηση – για την αυξημένη κίνηση, δεν ευθύνονται τα πολλά αυτοκίνητα, αλλά η οδηγική παιδεία του καθενός.

Για παράδειγμα διασχίζοντας χθες το μεσημέρι τις οδούς Σπ. Λάμπρου και Μ. Αλεξάνδρου, ήταν ξεκάθαρο πως για το μποτιλιάρισμα η ευθύνη ήταν εξ ολοκλήρου σε ένα αστικό που δεν έπιανε τέρμα δεξιά όπου έκανε στάση, σε έξι – επτά διπλοπαρκαρισμένα οχήματα, σε τρεις οδηγούς αυτοκινήτων που πήγαιναν κυριολεκτικά με… 5χλμ παρά το ότι μπροστά τους δεν υπήρχε άλλο όχημα!

Επίσης η ευθύνη βαραίνει εκείνους που δεν δίνουν προτεραιότητα σε όσους βγαίνουν από παράδρομους, με αποτέλεσμα και εκεί να δημιουργούνται ουρές, ενώ αποκορύφωμα είναι οι οδηγοί που προσπαθούν να βρουν χώρο στάθμευσης και κινούνται με ρυθμούς χελώνας, θεωρώντας πως έτσι… μπορεί δια μαγείας να αδειάσει μια θέση!

Κατά συνέπεια, ο καθένας μας έχει τις ευθύνες του, και δεν μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε ή να γκρινιάζουμε, όταν πολλοί οδηγοί κάνουν ότι περνά από το χέρι της, για να επιδεινώσουν αυτή την κατάσταση!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ