Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

ΝΕΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ;

Ένα νέο πλέγμα παρεμβάσεων για την ανακούφιση νοικοκυριών κι επιχειρήσεων από την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους και τις συνεπαγόμενες ανατιμήσεις προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως παραδέχτηκε, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το κόστος της ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο και μάλιστα είναι οξύτερο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, ωστόσο σημείωσε ότι είναι παροδικό και το δεύτερο τρίμηνο του 2022 θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο να ξεπεράσει το 5%.

«Η ελληνική πολιτεία πρέπει να βρει τρόπους να ενισχύσει τη βοήθειά της προς τους πολίτες το επόμενο διάστημα», είπε και ερωτηθείς αν θα χρειαστούν νέα μέτρα λιτότητας για την κάλυψη του ελλείμματος, δήλωσε κατηγορηματικά όχι τονίζοντας ότι όσο επανέρχεται σταδιακά η οικονομία, αποσύρονται τα μέτρα στήριξης και παράλληλα καταγράφεται ισχυρή ανάκαμψη, θα μπορέσουν να αυξηθούν τα έσοδα και να γίνει η προσαρμογή χωρίς μέτρα λιτότητας, αλλά με διατήρηση των μόνιμων μειώσεων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ