Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

ΠΕΡΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ…

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τόσο τις επερχόμενες βουλευτικές, όσο και προς τις αυτοδιοικητικές του Οκτωβρίου, είναι λογικό και αναμενόμενο να πληθαίνουν σχόλια και κριτικές προς… όσους ο εκάστοτε αρθρογράφος ή χρήστης των social media δεν «γουστάρει» να εκλεγούν.

Σε αυτή την προσπάθεια ορισμένων το χειρότερο απ’ όλα που συμβαίνει δεν είναι το ότι μπορεί να υβρίζουν ή να προσβάλουν προσωπικότητες ή να δημοσιεύουν ακόμη και προσωπικά δεδομένα! Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι κάποιοι ασκούν κριτική στηριζόμενοι σε ψέματα!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο – και στην αρθρογραφία – από το να στηρίζεις την κριτική σου σε ψέματα ή σε… υπερβολές, οι οποίες ωστόσο μετατρέπουν το… γκρι σε μαύρο.

Όμως, ευτυχώς για τους υποψηφίους, αλλά κυρίως ευτυχώς για τους πολίτες, οι «ψεύτικες» κριτικές όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές όχι μόνο θα καταρρέουν, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θα έχουν και το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που οι…. εμπνευστές τους θα ήθελαν!

Και αν το συγκεκριμένο σχόλιο της στήλης σας φαίνεται… υπερβολικό, τότε καλό θα ήταν να περιμένετε τα αποτελέσματα των εκλογών και να το… ξανασυζητήσουμε με απτά παραδείγματα.

(Β.Λ.)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ