Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Μέσα σε 15 ημέρες, από τη στιγμή που θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την είσπραξη του επιδόματος ρεύματος ύψους έως 600 ευρώ, οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση κάνοντας χρήση των κωδικών Taxisnet.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου η σχετική πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει στα μέσα Ιουνίου. Η ενίσχυση θα πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό κάθε ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή πρώτης κατοικίας, με βάση τον αριθμό IBAN, που θα δηλώσει στην πλατφόρμα. Ο καταναλωτής δεν θα χρειάζεται να εισαγάγει τις χρεώσεις, καθότι αυτό θα γίνεται απευθείας από τις εταιρείες – παρόχους ενέργειας. Το σημαντικό είναι να έχει δηλωθεί στο Ε1 η πρώτη κατοικία. Ο υπολογισμός θα γίνει με βάση την ιδιοκτησία ή τη συνιδιοκτησία.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση παρέχεται με στόχο την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών του εσωτερικού, που έχουν εκδοθεί κατά τη χρονική περίοδο από 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 31η Μαΐου. Η ενίσχυση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, για το 2020, έως τις 45.000 ευρώ.

(A.)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ