Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ

Σε υψηλότατους τόνους συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με φόντο τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και ενώ το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων μόλις που ξεπερνά το 61%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, κάνοντας λόγο για «πανδημία των ανεμβολίαστων» και κάλεσε την αντιπολίτευση να μην εκμεταλλεύεται πολιτικά την κατάσταση. Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέτει τροπολογία για την επέκταση του μέτρου που αφορά την επίδειξη τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Υπενθυμίζεται πως βάσει των ανακοινώσεων, οι ανεμβολίαστοι πολίτες υποχρεούνται σε επίδειξη αρνητικού rapid test σχεδόν παντού, πλην φαρμακείων, σούπερ μάρκετ και χώρων λατρείας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να ενταθούν οι εμβολιασμοί, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τρίτη δόση και απέκλεισε για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο νέου lockdown, ξεκαθαρίζοντας πως «οικονομία και κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ