Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

ΠΟΣΟ «ΤΡΩΕΙ» Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ;

Τα βάρη στις τσέπες των Ελλήνων αυξάνει όλο και περισσότερο το ράλι των τιμών στα καύσιμα, που έρχεται να προστεθεί στο κοκτέιλ ανατιμήσεων σε αγαθά και ενέργεια, με το οποίο βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι οι καταναλωτές, καθώς ο πληθωρισμός καλπάζει.

Με τις τιμές της βενζίνης να έχουν πάρει «φωτιά», οι Έλληνες καλούνται να βάλουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να προμηθευτούν τα αναγκαία για τις μετακινήσεις του καύσιμα, τα οποία «ροκανίζουν» πλέον σημαντικό μέρος του διαθέσιμου εισοδήματός τους.

Η «αιμορραγία» που υφίστανται οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί από το δυσβάσταχτο κόστος των καυσίμων αντανακλάται στα στοιχεία του ΟΟΣΑ, που υπολογίστηκαν στη βάση των τιμών βενζίνης της 7ης Μαρτίου. Έτσι αναφορικά με το ποσοστό του μέσου μηνιαίου μισθού που απαιτείται για την αγορά 60 λίτρων βενζίνης, φαίνεται πως οι Έλληνες χάνουν το διπλάσιο ποσοστό του μέσου μισθού σε σχέση με τους Γερμανούς.

Ειδικότερα, στην Ελλάδα το ποσοστό του μέσου μηνιαίου μισθού που χρειάζεται προκειμένου να προμηθευτεί κανείς 60 λίτρα βενζίνης ανέρχεται στο 5,58%.

(A.)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ