Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ

Mια νέα ψηφιακή εφαρμογή, την «Ψηφιακή Ενημέρωση Κίνησης» που θα απεικονίζει αναλυτικά όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιεί ο φορολογούμενος στον λογαριασμό του στην ψηφιακή πύλη myAADE, θέτει σε εφαρμογή η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έως το τέλος του μήνα.
Η ψηφιακή εφαρμογή θα παρέχει πλήρη ενημέρωση στους φορολογούμενους και θα αποτελεί στην ουσία ένα e-statement αντίστοιχο με αυτό που χρησιμοποιούν οι τράπεζες προκειμένου να ενημερώνουν online τους πελάτες τους για τις μηνιαίες κινήσεις των λογαριασμών τους.
Ο φορολογούμενος θα έχει δυνατότητα να βλέπει αναλυτικά για κάθε μήνα την κίνηση των οφειλών του σε ρύθμιση και εκτός ρύθμισης, τις καταβολές που πραγματοποίησε και τις επιστροφές, συμψηφισμούς και άλλες πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν μέσω ΑΑΔΕ προς αυτόν, καθώς και τα υπόλοιπα των οφειλών του. Παράλληλα θα ενημερώνεται για τα ποσά που του καταβάλλει το κράτος από αποζημιώσεις μέχρι και επιδόματα. Οι φορολογούμενοι θα δουν την πρώτη αναλυτική κίνηση του λογαριασμού που διατηρούν στο Taxis, που θα αφορά πιθανότατα τις συναλλαγές του μήνα Μαΐου, τις επόμενες ημέρες, αποκτώντας έτσι πλήρη εικόνα για τις μηνιαίες συναλλαγές (πληρωμές, επιστροφές, αποζημιώσεις) που έχουν με την εφορία.
(A.)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ