Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΤΕΣΤ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ

Χωρίς τεστ θα μπαίνουν στα οδοντιατρεία οι εμβολιασμένοι ασθενείς, σύμφωνα με τις νέες διευκρινίσεις που δόθηκαν με την εγκύκλιο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για τη λειτουργία των οδοντιατρείων.

Ειδικότερα, συνοδός ασθενή όταν επιβάλλεται η παρουσία του πρέπει να είναι εμβολιασμένος, αν δεν εμβολιαστεί ο συνοδός πρέπει να έχει rapid test 48 ωρών, οι εμβολιασμένοι ασθενείς προσέρχονται κανονικά, οι ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί προσέρχονται με rapid test 48 ωρών, πλην έκτακτης επίσκεψης με χαρακτήρα επείγοντος ή για εκτέλεση πράξης χωρίς παραγωγή αερολύματος (αερόλυμα παράγεται με τη χρήση σπρέι όπως π.χ. για χρήση τροχού κ.α. ενώ ΔΕΝ παράγεται αερόλυμα για πράξεις όπως εξαγωγές, πρόβες, κολλήματα κ.α.)

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τεστ και για τους εμβολιασμένους ασθενείς, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας είχαν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, ζητώντας να υπάρξει διόρθωση. Όπως υποστηρίζει στη νέα εγκύκλιο που εξέδωσε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία με νέες οδηγίες για τη λειτουργία των οδοντιατρείων προς τα μέλη της, υπάρχει «προφορική διαβεβαίωση» εκ μέρους του υπουργού ότι θα υιοθετηθούν οι συγκεκριμένες οδηγίες σε επόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ