Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΝΑ

Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, με τον φόρο εισοδήματος να καταβάλλεται και φέτος σε 8 μηνιαίες δόσεις.

Η πρώτη θα πρέπει να πληρωθεί τον Ιούλιο και η τελευταία τον Φεβρουάριο του 2023. Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να φέρει νωρίτερα φέτος το μέτρο της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα, ξεκινώντας από τον Απρίλιο αντί από τον Μάιο πέρυσι.

Η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου θα δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 120.000 ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου είχαν θέσει σε ακινησία τα οχήματα τους και να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2022,  να «πάρουν πίσω» τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Έτσι, ετοιμάζεται σχετική νομοθετική διάταξη η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους – κατόχους οχημάτων να προχωρήσουν στη ψηφιακή άρση της ακινησίας πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες που θέλουν να τα κυκλοφορήσουν το όχημα τους χωρίς μάλιστα να επιβαρυνθούν με πέναλτι. Το μέτρο αναμένεται να ενεργοποιηθεί ενόψει και τις έναρξης της τουριστικής περιόδου με στόχο να δώσει ανάσα στους κατόχους οχημάτων αλλά και να τονώσει τα κρατικά ταμεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ