Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ «ΟΜΙΚΡΟΝ»

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους τουριστικούς επιχειρηματίες, εν όψει και της εορταστικής περιόδου, η νέα μετάλλαξη της πανδημίας του κορωνοϊού Όμικρον.

Από τη μία ακόμα δεν έχει αποσαφηνισθεί αν τα υπάρχοντα εμβόλια λειτουργούν κατά της νέας μετάλλαξης και από την άλλη για τις κρατήσεις που έχουν γίνει για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά δεν έχουν καταβληθεί προκαταβολές.

Η εορταστική περίοδος ουσιαστικά «είναι στον αέρα», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιο. Όσον αφορά τα αστικά κέντρα, και ειδικά την Αθήνα, η κίνηση υποτονική, αναφέρει επίσης ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός, ο οποίος τόνισε ότι όπως και το καλοκαίρι έτσι και τώρα συναντούμε περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν κάνει κρατήσεις σε τρία ή τέσσερα καταλύματα, σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, ώστε να έχουν εναλλακτικές λύσεις αν σε μια τοποθεσία καταγραφεί έξαρση της πανδημίας.

Δίνοντας από την πλευρά του ένα μέγεθος της κίνησης όπως καταγράφεται μέχρι τώρα, ο κ. Τάσιος σημειώνει ότι οι περιοχές που έχουν θεματικά πάρκα με χριστουγεννιάτικα θέματα έχουν πλεονέκτημα. Η πληρότητα σε πανελλαδικό επίπεδο είναι μεταξύ 50% και 60%. Σε περιοχές όπως η Μαγνησία, η Αράχοβα, ο νομός Ιωαννίνων αλλά και η ορεινή Αρκαδία καταγράφεται μεγάλη κινητικότητα στις κρατήσεις, ενώ άλλες, όπως Δράμα, Ευρυτανία και Θεσσαλονίκη, έχουν περιθώρια για κρατήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ