Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Επιστολή σε Μητσοτάκη για νέα έργα υποδομών στην Ήπειρο

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, απέστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, επισημαίνοντας την ανάγκη για μεγάλα έργα υποδομών στην Ήπειρο.
Η επιστολή κοινοποιείται ακόμη προς τον υπουργό Υποδομών, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τους υπουργούς Τουρισμού και Πολιτισμού, προς τους ευρωβουλευτές, τους βουλευτές της Ηπείρου και τέλος προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.
Στην επιστολή η Ένωση Ξενοδόχων τονίζει αρχικά την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για την χρηματοδότηση των μεγάλων έργων που πρέπει να πραγματοποιηθούν στην Ήπειρο και στο νομό Ιωαννίνων, τα οποία δυστυχώς για άλλη μια φορά φαίνονται να ματαιώνονται.
Και στη συνέχεια επισημαίνονται μεταξύ άλλων και τα εξής: «Δυστυχώς στην Ήπειρο και εν συνεχεία στο Νομό Ιωαννίνων όλες αυτές οι προοπτικές για άλλη μια φορά ματαιώνονται καθώς μένει εκτός του σχεδίου Ανάκαμψης η ολοκλήρωση του Διευρωπαϊκού οδικού άξονα της Ιόνιας με την Κακαβιά, ενός αυτοκινητόδρομου που θα άλλαζε τα δεδομένα ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας στους  τομείς του Τουρισμού, του Εμπορίου και των Μεταφορών.Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η απένταξη του αγωγού φυσικού αερίου «Κομοτηνής – Θεσπρωτίας», από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 -2030 για την τροφοδοσία της Ηπείρου με φυσικό αέριο για την επόμενη δεκαετία. Επιπροσθέτως, δεν υφίσταται δεύτερη έξοδος στην Εγνατία οδό προς την βορειοδυτική πλευρά των Ιωαννίνων ( με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της περιοχής ) καθώς επίσης και η έλλειψη ικανοποιητικού εμβαδού για την εξυπηρέτηση των επιβατών στον χώρο αφίξεων του διεθνούς αεροδρομίου Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται επιπρόσθετες δυσλειτουργίες στην περαιτέρω ανάπτυξη του.
Επίσης, παρατηρούμε με ανησυχία την αναβολή της μετεγκατάστασης του κλειστού γηπέδου ξιφασκίας στα Ιωάννινα λόγω της μετατροπής του σε εμβολιαστικό κέντρο. Φυσικά, όλοι αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της κατάστασης, ωστόσο ελπίζουμε και προσδοκούμε η μετεγκατάσταση του να πάρει μόνο μια μικρή αναβολή λόγω των συνθηκών της υγειονομικής κρίσης και να μην δούμε κι αυτό να ματαιώνεται. Τέλος, διαβάζουμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι μέσω του ταμείου ανάκαμψης θα χρηματοδοτηθούν νέοι αυτοκινητόδρομοι, σιδηροδρομικά project, εμβληματικές παρεμβάσεις όπως οι στρατηγικές αστικές αναπλάσεις που προωθεί ο Δήμος Αθηναίων αφενός στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και αφετέρου στην υποβαθμισμένη περιοχή του Βοτανικού. Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η πόλη των Ιωαννίνων διαθέτει τρεις αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες όλες ανήκουν στο κράτος και ένα παροπλισμένο στρατόπεδο στα όρια του δήμου, όπου θα μπορούσε και εκεί να γίνει μια τετραπλή αστική ανάπλαση ανάλογη της Αθήνας, αλλάζοντας την εικόνα των Ιωαννίνων για τις επόμενες δεκαετίες.
Κ. Πρωθυπουργέ, η Ήπειρος και ο Νομός Ιωαννίνων χρειάζονται μεγάλα έργα υποδομών για να αναπτυχθούν. Η ματαίωση ή η αναβολή όλων αυτών αποτελεί μεγάλο πλήγμα, καθώς οι αναπτυξιακές δυνατότητες που θα δίνονταν στην περιοχή θα ήταν μεγάλες. Μεγάλο όμως είναι και το πλήγμα στην συνείδηση των ανέργων, των επιχειρηματιών αλλά και των πολιτών που τόσο καιρό ανέμεναν την υλοποίηση όλων αυτών των έργων. Έχοντας την πίστη πως θα συνδράμετε με όλες σας τις δυνάμεις στη δημιουργία εκ μέρους της κυβέρνησης σας όλων εκείνων των προϋποθέσεων για την ισότιμη ανάπτυξη της Ηπείρου και του Νομού Ιωαννίνων, εκφράζουμε την πεποίθηση μας ότι θα προχωρήσετε άμεσα στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση αυτών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ