Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Ζητά παράταση για ένταξη επιχειρήσεων στον Αναπτυξιακό

Επιστολή με θέμα  «Παράταση ημερομηνίας ένταξης δράσης «Επιχειρηματικότητα πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016», απέστειλε προς τον υπουργό Ανάπτυξης, τους βουλευτές Ιωαννίνων και την Περιφέρεια Ηπείρου, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Στην επιστολή αναφέρονται και τα εξής: «Την 30η Ιουλίου 2021 εκπνέει η προθεσμία του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, για όσους επιθυμούν να καταθέσουν φάκελο ένταξης στην δράση «Επιχειρηματικότητα πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων», στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 και ειδικότερα ένταξη της επιλέξιμης δαπάνης «Πτηνοτροφία κρεατοπαραγωγής συμβατικής εκτροφής».

Θεωρούμε ότι θα ήταν εύλογο με δεδομένο ότι το παραπάνω πρόγραμμα υλοποιείται για πρώτη φορά και ο νέος αναπτυξιακός νόμος σχεδιάζεται για  το 2022, να δοθεί μια εύλογη παράταση όχι μόνο για το υψηλό ενδιαφέρον ένταξης που παρουσιάζει αλλά και για τους παρακάτω  λόγους.

Αναλυτικά:

-Yψηλός φόρτος εργασίας των μελετητικών γραφείων/οικονομολόγων /συμβούλων επιχειρήσεων, οι οποίοι στη παρούσα φάση διεκπεραιώνουν πλήθος φακέλων για τα προγράμματα Τουρισμού, Εστίασης, Δικηγόρων, Παιδότοπων και άλλων ενώ παράλληλα ολοκληρώνουν  εργασίες κατάθεσης φακέλων για λογαριασμό επενδυτών σε προγράμματα που εκκρεμούν.

– Μη δυνατότητα απασχόλησης με τη συγκεκριμένη δράση των φοροτεχνικών/λογιστικών γραφείων λόγω όγκου εργασίας με φορολογικές δηλώσεις ,διευθετήσεις θεμάτων εργαζομένων επιχειρήσεων και άλλων λογιστικών εργασιών των πελατών τους.

– Μη έγκαιρη λήψη εγγράφων των ενδιαφερομένων λόγω των παρατεταμένων lockdown,αναστολών επιχειρήσεων και εργαζομένων αλλά και τηλεργασίας των υπηρεσιών του δημοσίου.

-Επιπροσθέτως  να σημειώσουμε ότι βρισκόμαστε μεσούντος του καλοκαιριού, με το σύνολο των εργαζομένων επιχειρήσεων και συνεργατών να υλοποιούν τις καλοκαιρινές τους άδειες.

Τέλος θα πρέπει να ληφθεί υπόψη σας ότι, η συγκεκριμένη δράση αφορά κυρίως την ελληνική περιφέρεια η οποία χρειάζεται την στήριξη σας και θεωρούμε ότι από την συγκεκριμένη δράση θα πρέπει να επωφεληθεί στο ακέραιο. Με όλα τα παραπάνω, θεωρούμε ότι μπορείτε να αξιολογήσετε εκ νέου την ημερομηνία της καταληκτικής ημερομηνίας ένταξης στην συγκεκριμένη δράση και να προχωρήσετε στην εύλογη παράταση της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ