Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Οι νέοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στα Γιάννενα στο πάρκο Λιθαρίτσια με μεγάλο αριθμό νέων να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των μελών της ΚΝΕ να συμμετάσχουν στην αναζήτηση «του μεγάλου, του ωραίου, το συγκλονιστικού», στη συνάντηση και γνωριμία τους με την ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Με ένα πολύμορφο πρόγραμμα πολλές ήταν οι στιγμές που ξεχώρισαν ανάμεσα στις οποίες η μεγάλη συναυλία της Νατάσας Μποφίλιου, η παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου και η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με τον Κυριλλο Παπασταύρου μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το βράδυ της Κυριακής.

Σημείο αναφοράς στον χώρο του φεστιβάλ ήταν η κεντρική έκθεση με τίτλο «1922-2022: Στα χνάρια της ιμπεριαλιστικής εκστρατείας που οδήγησε στη Μικρασιατική καταστροφή. Οι αιτίες και τα σύγχρονα συμπεράσματα».

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συζήτηση στη νεανική σκηνή με θέμα «Οι φοιτητές καίμε όλα τα σενάρια που μαυρίζουν το μέλλον μας. Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ συνεχίζουμε στον δρόμο της ανατροπής». Την εισηγητική ομιλία στη συζήτηση πραγματοποίησε ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ ανέπτυξε «Τι φοιτητικό κίνημα θέλουμε; και πως θα το πετύχουμε», αξιοποιώντας και την ανάδειξη της Πανσπουδαστικής ΚΣ σε πρώτη δύναμη πανελλαδικά και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Αντίστοιχα την Κυριακή στο μαθητικό στέκι τις εντυπώσεις έκλεψε η θεατρική παράσταση «Ματίας ο Πρώτος» που ανέβασαν μαθητές μέλη της Τομεακής Οργάνωσης Ιωαννίνων της ΚΝΕ και οι φίλοι τους.

Παράλληλα στον παιδότοπο την Κυριακή οι μικροί φίλοι του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και το «Οδηγητή» συμμετείχαν σε πειράματα φυσικής, αφήγηση παραμυθιού, ζωγραφική και πολύ παιχνίδι.

Επίσης στην νεανική σκηνή την παρασκευή εμφανίστηκαν το φοιτητικό συγκρότημα «Τα πολυμερή»,  το συγκρότημα της ΤΟ ΑΕΙ της ΚΝΕ με αφιέρωμα στον μεγάλο μας στιχουργό Άλκη Αλκαίο και το Λαϊκό – Ρεμπέτικο συγκρότημα «Χαγιάλ». Αντίστοιχα στη Κεντρική σκηνή την Κυριακή παρουσιάστηκε το μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα με τίτλο «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω…» από το συγκρότημα της ΚΝΕ

Στην πολιτική συγκέντρωση ο Κύριλλος Παπασταύρου, ανέπτυξε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Υποστήριξε ότι η νέα γενιά σήμερα βιώνει την ακραία αντίφαση «ανάμεσα σε αυτό που μπορούσαν να ζουν και σε αυτό που πραγματικά ζουν» φέρνοντας ως παράδειγμα ανάμεσα στα άλλα ότι εν έτη 2022 με όλες αυτές τις τεχνολογικές και επιστημονικές δυνατότητες, δουλεύουν χωρίς δικαιώματα όπως στον κλάδου του τουρισμού, όπως φανερώνει το λεγόμενο φαινόμενο της «μεγάλης παραίτησης». Σχολίασε ότι όλα αυτά τα φαινόμενα, είναι η κανονικότητα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ενώ οι ίδιες οι εξελίξεις καταρρίπτουν τα ψέματα της αστικής προπαγάνδας ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι για όλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ