Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ – Στις κάλπες για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή

Ολοκληρώνεται η διαδικασία για την εκλογή της νέας 27μελούς Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων.

Μέσα από αυτή την εκλογική διαδικασία στην οποία μετέχουν συνολικά 55 υποψήφιοι για 27 θέσεις, θα αναδειχτεί η νέα νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκεκριμένη διαδικασία – σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται

κάθε 2 χρόνια. Από την συνδιάσκεψη εκλεγμένων αντιπροσώπων από τις Οργανώσεις Μελών (ΟΜ) κάθε νομού εκλέγεται Νομαρχιακή Επιτροπή.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή εκλέγει Συντονιστικό Όργανο, συντονιστή/ στρια και αναπληρωτή συντονιστή/στρια.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή ευθύνεται για την υλοποίηση των αποφάσεων της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης, παρακολουθεί, βοηθάει και συντονίζει τη δράση των ΟΜ του νομού.

Τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη υπήρχε συνεχή ροή των ψηφοφόρων και οι κάλπες αναμένεται αναδείξουν τα νέα μέλη της νομαρχιακής. Καθ’ όλη την διάρκεια της ψηφοφορίας τηρήθηκαν τα μέτρα που ορίζονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Και τηλεκδήλωση

Εν τω μεταξύ, τηλεκδήλωση με θέμα «Εκπαίδευση & Ένταξη: πρόσβαση χωρίς αποκλεισμούς για τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών» διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου και ώρα 18:00.

Συνομιλούν οι:

Κώστας Αρβανίτης – ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / The Left

Νίκος Φίλης – τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ & πρ. υπουργός Παιδείας

Βασιλική Κατριβάνου – ψυχολόγος & πρ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Γιώργος Αγγελόπουλος – καθηγητής Ανθρωπολογίας ΑΠΘ

Θεοδώρα Ακριώτου – περιφερειακή Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας

Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης – κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών & Περιφερειακών Σπουδών ΠΑΜΑΚ

Μαρία Γεωργαρίου – γενική γραμματέας Κέντρου Μελετών & Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ

Η τηλεκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του Παρατηρητηρίου για την Παιδεία στο Facebook (facebook.com/paratiritirio.edu.gr) και το δικτυακό του τόπο https://paratiritirio.edu.gr, τη σελίδα του ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη (facebook.com/arvanitiskosta) και το κανάλι του στο YouTube (https://youtu.be/oJTVBNaW8tM).

«Η Εκπαίδευση αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα και η απρόσκοπτη πρόσβασή σ’ αυτήν υποχρέωση κάθε σύγχρονης δημοκρατικής πολιτείας. Απρόσκοπτη πρόσβαση, χωρίς διακρίσεις. Την ώρα, ωστόσο, που η Ελληνική Πολιτεία αντί για ικανοποιητική εναλλακτική της δια ζώσης εκπαίδευσης προσφέρει στους μαθητές της χώρας το αλαλούμ που αποκαλείται «τηλεκπαίδευση», για τους μαθητές πρόσφυγες και μετανάστες επιφυλάσσει έναν ιδιόμορφο εκπαιδευτικό «Καιάδα». Χιλιάδες παιδιά στη χώρα μας βρίσκονται από την έναρξη της πανδημίας αντιμέτωπα με επιπρόσθετα προβλήματα έλλειψης υποδομών, γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και διοικητικής απροθυμίας, μέχρι αδυναμίας των αρμόδιων φορέων να οργανώσουν την μεταφορά τους από και προς τις σχολικές μονάδες. Μια σειρά εμποδίων που η εμπειρία έχει δείξει ότι στην πραγματικότητα είναι εύκολα προσπελάσιμα, αν υπάρχει πολιτική και διοικητική βούληση. Λίγο πριν από την κατάθεση σχετικής κατεπείγουσας ερώτησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συνομιλούμε με πολιτικούς, πανεπιστημιακούς και ανθρώπους του πεδίου, σκιαγραφούμε την πραγματική κατάσταση και αναζητούμε λύσεις σε ένα πρόβλημα που δεν στο πρόβλημα», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ