Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

TAEKWON-DO – Στα Γιάννενα το πανελλήνιο πρωτάθλημα

Με πολύ κόσμο ξεκίνησε στα Γιάννενα, στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ στη Λιμνοπούλα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Taekwon-do, Εφήβων – Νεανίδων και Ανδρών – Γυναικών.

Η Αθλητική Ομοσπονδία Taekwon-do Ελλάδος ITF (AOTE) αποφάσισε το τριήμερο πρωτάθλημα να διεξαχθεί στην ηπειρωτική πρωτεύουσα ενώ οι  πρώτοι αθλητές του Πρωταθλήματος θα στελεχώσουν την Εθνική ομάδα για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στο Πόρετς της Κροατίας τον Μάρτιο.

Οι αγώνες πραγματοποιούνται με συνδιοργανωτές το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές Αναστάσιος Παρασιάδης και Μιχάλης Ζωγράφος εκ μέρους της Ομοσπονδίας αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Χάρης Λαζάνης είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή να διεξάγονται μεγάλοι αγώνες ώστε από τη μία το άθλημα να γίνεται γνωστό σε περισσότερα νέα παιδιά και αφετέρου να τονώνεται η τοπική οικονομία.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε  ο Γιώργος Παπαδιώτης Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας και Ομοσπονδιακός προπονητής για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος στα Γιάννενα ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό. «Είναι μια μεγάλη διοργάνωση και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση και την συμμετοχή. Είναι ένα άθλημα που η χώρα μας έχει σπουδαίες κατακτήσεις και θα συνεχίσουμε να έχουμε σπουδαίους αθλητές» ανέφερε μεταξύ άλλων.Στους αγώνες πρόκρισης συμμετέχουν πάνω από 500 αθλητές.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Σήμερα Σάββατο από της 09:30πμ θα διεξαχθούν οι κατηγορίες μάχης

–  Εφήβων-Νεανίδων, ηλικίας 14-15 ετών και 16-17 ετών.

Ενώ αύριο Κυριακή από της 09:30πμ θα διεξαχθούν οι κατηγορίες μάχης

–   Ανδρών-Γυναικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ