Τη μνήμη των 28 θυμάτων της αποφράδας ημέρας του Δεκαπενταύγουστου του 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής τίμησαν για μία ακόμη χρονιά, σε μία λιτή και συγκινητική εκδήλωση, οι κάτοικοι του Κερασόβου και οι φορείς της περιοχής του Πωγωνίου.
Το Κεράσοβο ήταν ένα από τα τελευταία χωριά της Ηπείρου, που καταστράφηκε από τους Γερμανούς, λίγους μήνες πριν την νίκη των Συμμάχων και την αποχώρησή τους από την Ελλάδα, όμως ο φόρος αίματος ήταν δυσανάλογα μεγάλος για το μικρό χωριό. Το 2014 η ελληνική Πολιτεία αναγνώρισε και επίσημα το Ολοκαύτωμα του Κερασόβου και το χωριό αναγνωρίστηκε ως «Ιστορικός Τόπος» και ως «Μαρτυρικό Χωριό».
Στο μνημείο που έχει στηθεί στο κέντρο του χωριού, κάτοικοι και εκπρόσωποι αρχών και φορέων απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα, με την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων που ακολούθησε. Λίγο νωρίτερα και αφού προηγήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση στη σπηλιά, τον τόπο εκτέλεσης των έντεκα από τους 28 κατοίκους που σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς, για την σημασία των εκδηλώσεων μνήμης μίλησαν ο αντιπεριφερειάρχης Οδ. Πότσης και ο δήμαρχος Πωγωνίου Κων. Καψάλης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας και ο Γρηγ. Άρμπυρος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πωγωνησίων.