Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021
Αρχική ΣΤΗΛΕΣ ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ΓΣΕΕ μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

ΚΕΠ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σε περισσότερους από 200 ανέρχονται οι Δήμοι της χώρας που έχουν ενταχτεί στο myKEPlive, καθώς από την Τρίτη παρέχουν εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση επιπλέον 29 ΚΕΠ σε 27 Δήμους.

«ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Χαμηλώνει τον πήχη για τα επιτεύγματα του τουρισμού το υπουργείο Οικονομικών, συντασσόμενο και με τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων.

ΣΕ ΝΕΑ ΦΑΣΗ Η ΧΩΡΑ

Σε νέα φάση πέρασε από χθες η χώρα μας καθώς δεν ισχύουν αρκετοί περιορισμοί.

ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Αύξηση κατέγραψαν οι απλήρωτοι φόροι το πρώτο τρίμηνο του έτους φτάνοντας στα 2,16 δισ. ευρώ από 2,07 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

ΣΙΝΕΜΑ, ΜΟΥΣΕΙΑ, ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ…

Κρίσιμη αναφορικά με τα θέματα πολιτισμού και αθλητισμού θα είναι η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων σήμερα Παρασκευή, προκειμένου να δοθεί πράσινο φως ή όχι για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΖΗΤΑ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Την ανάγκη να στηριχθεί ο κλάδος του εμπορίου με ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα στα πρότυπα του «πακέτου» για την εστίαση ζήτησαν σύσσωμοι οι φορείς της αγοράς, εμπορικοί σύλλογοι και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας χθες εκ παραδρομής στάλθηκαν ελάχιστα μηνύματα ακύρωσης ραντεβού για εμβολιασμό στην ηλικιακή ομάδα των 30-39. Ωστόσο, το ζήτημα αντιμετωπίστηκε άμεσα στο 100% και όσοι έλαβαν μηνύματα ακύρωσης, τα ραντεβού τους θα επαναπρογραμματιστούν.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Στοιχεία που αφορούν τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις - πορείες που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως έχει ήδη ανακοινώσει πως θα κάνει στο τέλος κάθε μήνα.

«ΠΡΑΣΙΝΗ» Η ΕΛΛΑΔΑ

Ψηλά στον χάρτη του ECDC σε ό,τι αφορά το testing εμφανίζεται η Ελλάδα, που επανήλθε στο πράσινο στον δείκτη θετικότητας, ενώ βελτιωμένη είναι η εικόνα στον σύνθετο δείκτη.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ «ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ»

Απομακρύνεται το σενάριο για το «Πάσχα στο χωριό», με την κυβέρνηση να μην επιθυμεί να θέσει σε κίνδυνο το σταδιακό και ασφαλές άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Την προκήρυξη 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας την Πέμπτη 6 Μαΐου για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Αύριο Παρασκευή αρχίζει το πιλοτικό άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, με σταδιακή άρση των περιορισμών για τους ταξιδιώτες που έρχονται από τις χώρες της Ε.Ε.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ

Έως και τη Δευτέρα 12/4/2021 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» για τον μήνα Απρίλιο 2021.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 534 ΕΥΡΩ

Ανοίγει σήμερα, Τετάρτη 7 Απριλίου, μέχρι και τις 23 Απριλίου, η πλατφόρμα του «Εργάνη» για να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις οι δικαιούχοι που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων

ΕΠΙΠΛΕΟΝ 2,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε στο Συμβούλιο να χορηγήσει πρόσθετη χρηματοδοτική συνδρομή ύψους 3,7 δισ. ευρώ σε έξι κράτη μέλη

ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ;

Για παράταση της πανδημίας και μέσα στον Απρίλιο προετοιμάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Εντός του Μαρτίου είναι πιθανόν το ΤΑΙΠΕΔ να ανακοινώσει τη λίστα των προτιμητέων επενδυτών για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης καθώς και την υπό παραχώρηση στον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας.

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Στις 21.286 ανέρχεται το πλήθος των αιτήσεων για την προκαταβολή σύνταξης κατά τις πρώτες επτά ημέρες λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας του e-ΕΦΚΑ.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΤΛΑΣ

Συνολικά 161.771 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ολοκληρώθηκαν το 2020, έναντι 123.324 αιτήσεων το 2019 (αύξηση κατά 31,18%, +38.447 αιτήσεις).

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΣΥ

Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ