Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021
Αρχική ΣΤΗΛΕΣ ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Εντός του Μαρτίου είναι πιθανόν το ΤΑΙΠΕΔ να ανακοινώσει τη λίστα των προτιμητέων επενδυτών για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης καθώς και την υπό παραχώρηση στον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας.

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Στις 21.286 ανέρχεται το πλήθος των αιτήσεων για την προκαταβολή σύνταξης κατά τις πρώτες επτά ημέρες λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας του e-ΕΦΚΑ.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΤΛΑΣ

Συνολικά 161.771 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ολοκληρώθηκαν το 2020, έναντι 123.324 αιτήσεων το 2019 (αύξηση κατά 31,18%, +38.447 αιτήσεις).

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΣΥ

Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Σε διάστημα 16 μηνών (από τις 18 Νοεμβρίου 2019 έως τις 3 Μαρτίου 2021), η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.»,  έχει παραδώσει εξοπλισμό σε 1.632 σχολικές μονάδες, στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Από τις 14 Μαΐου θα ξεκινήσει το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, σύμφωνα με το σχέδιο επανεκκίνησης που παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα Α21-Επίδομα Παιδιού θα κλείσει προσωρινά στις 12 Μαρτίου

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΩΝ

Επιστολή με την οποία επισημαίνει τρία σημεία της διαδικασίας αποζημίωσης των ιδιοκτητών ακινήτων από τις μειώσεις μισθωμάτων λόγω COVID, και ζητά λύσεις, απέστειλε η ΠΟΜΙΔΑ προς τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.

ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ

Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο)

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΠΟΝΟΥΣ

Διπλό φορολογικό όφελος θα έχουν φέτος οι εργαζόμενοι οι οποίοι έλαβαν το 2020 τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού

Ο ΟΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Σε κάθε ενέργεια για τη συνέχιση της διανομής των σχολικών γευμάτων στους μαθητές έχει προβεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΦΙΛΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ

Υπερφιλόδοξους εισπρακτικούς στόχους έθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το 2021.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Τη βεβαίωση εμβολιασμού κατά του νέου κορωνοϊού μπορούν να λαμβάνουν από χθες Παρασκευή, όσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις του εμβολίου, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΔΑΠ

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ).

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ;

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να επεκταθεί το σχολικό έτος, όπως έγινε και πέρσι, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, ότι 40χρονη νοσηλεύτρια, αφού έκανε τη δεύτερη δόση του...

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Έως την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου έχουν προθεσμία οι ιδιοκτήτες οχημάτων για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, προκειμένου να αποφύγουν τα «τσουχτερά» πρόστιμα.

ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας το νησί της Κέρκυρας.

400 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Άνοιξε, πριν από λίγο, η πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή δηλώσεων για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 400 ευρώ, σε συνέχεια της υπογραφής της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Η ΚΥΑ καθορίζει τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια και τη διαδικασία χορήγησης της ενίσχυσης στους ασφαλισμένους του τέως ΕΤΑΑ και τους οικονομολόγους και γεωτεχνικούς που ασφαλίζονται στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-EΦKA) που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού κατά το 2020. Ειδικότερα, πρόκειται για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες στους κλάδους: Νομικές Δραστηριότητες, Αρχιτέκτονες, Μηχανικοί και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών, Γενικά ιατρικά επαγγέλματα, Ειδικά ιατρικά επαγγέλματα, Οδοντιατρικά επαγγέλματα, Κτηνίατροι, Δραστηριότητες λογιστικής και παροχή φορολογικών συμβουλών και Δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών διαχείρισης.

Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

«Ο εμβολιασμός του προσωπικού των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ, παραμένει πρώτη προτεραιότητα», σημειώνει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας.

ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ… ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ

Στο 50% κυμαίνεται το ποσοστό των εμβολιασθέντων κατά της Covid-19 υγειονομικών σε δομές του ΕΣΥ, ΕΚΑΒ και ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ