Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021
Αρχική ΣΤΗΛΕΣ

ΣΤΗΛΕΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ΓΣΕΕ μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

ΕΦΚΑ – Αυτόματη καθίσταται η έκδοση προσωρινής σύνταξης

Υποχρεωτική θα είναι εφεξής η χορήγηση προσωρινής σύνταξης, χωρίς να υποβάλλεται απαραίτητα δήλωση συναίνεσης εκ μέρους των υποψήφιων συνταξιούχων

ΚΕΠ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σε περισσότερους από 200 ανέρχονται οι Δήμοι της χώρας που έχουν ενταχτεί στο myKEPlive, καθώς από την Τρίτη παρέχουν εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση επιπλέον 29 ΚΕΠ σε 27 Δήμους.

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ – Συνάντηση με φορείς για το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Συνάντηση με επιστημονικούς φορείς της Ηπείρου πραγματοποίησε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς.

ΟΑΕΔ – Από σήμερα οι αιτήσεις για εγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Ξεκινάει σήμερα, Τετάρτη, και ώρα 18:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς (ΒΝΣ) του ΟΑΕΔ για τη σχολική χρονιά 2021- 2022.

«ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Χαμηλώνει τον πήχη για τα επιτεύγματα του τουρισμού το υπουργείο Οικονομικών, συντασσόμενο και με τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων.

ΣΕ ΝΕΑ ΦΑΣΗ Η ΧΩΡΑ

Σε νέα φάση πέρασε από χθες η χώρα μας καθώς δεν ισχύουν αρκετοί περιορισμοί.

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ – Σύσκεψη για την πρόληψη των πυρκαγιών

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, για την πρόληψη των πυρκαγιών στο Δήμο Αρταίων, πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης στο Δημαρχείο, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Πανέτα.

ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Αύξηση κατέγραψαν οι απλήρωτοι φόροι το πρώτο τρίμηνο του έτους φτάνοντας στα 2,16 δισ. ευρώ από 2,07 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

ΣΙΝΕΜΑ, ΜΟΥΣΕΙΑ, ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ…

Κρίσιμη αναφορικά με τα θέματα πολιτισμού και αθλητισμού θα είναι η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων σήμερα Παρασκευή, προκειμένου να δοθεί πράσινο φως ή όχι για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΖΗΤΑ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Την ανάγκη να στηριχθεί ο κλάδος του εμπορίου με ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα στα πρότυπα του «πακέτου» για την εστίαση ζήτησαν σύσσωμοι οι φορείς της αγοράς, εμπορικοί σύλλογοι και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

ΟΑΕΔ – Αιτήσεις ανέργων 18-29 ετών για το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας

Τη Δευτέρα, 10 Μαΐου και ώρα 13:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες».

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας χθες εκ παραδρομής στάλθηκαν ελάχιστα μηνύματα ακύρωσης ραντεβού για εμβολιασμό στην ηλικιακή ομάδα των 30-39. Ωστόσο, το ζήτημα αντιμετωπίστηκε άμεσα στο 100% και όσοι έλαβαν μηνύματα ακύρωσης, τα ραντεβού τους θα επαναπρογραμματιστούν.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Στοιχεία που αφορούν τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις - πορείες που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως έχει ήδη ανακοινώσει πως θα κάνει στο τέλος κάθε μήνα.

«ΠΡΑΣΙΝΗ» Η ΕΛΛΑΔΑ

Ψηλά στον χάρτη του ECDC σε ό,τι αφορά το testing εμφανίζεται η Ελλάδα, που επανήλθε στο πράσινο στον δείκτη θετικότητας, ενώ βελτιωμένη είναι η εικόνα στον σύνθετο δείκτη.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ «ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ»

Απομακρύνεται το σενάριο για το «Πάσχα στο χωριό», με την κυβέρνηση να μην επιθυμεί να θέσει σε κίνδυνο το σταδιακό και ασφαλές άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Ενεργοποιήθηκε η ανανεωμένη Ψηφιακή Πύλη του ΟΑΕΔ

Για την υλοποίηση του έργου, ο ΟΑΕΔ έλαβε υπόψη του τις καλές πρακτικές και τις σύγχρονες τάσεις στο σχεδιασμό ιστοσελίδων

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Την προκήρυξη 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας την Πέμπτη 6 Μαΐου για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ – Απελευθέρωση γυπών με αφορμή την έξοδο του Μεσολογγίου

Η πειραματική δράση ενδυνάμωσης στέφθηκε και πάλι, για δεύτερη φορά, με απόλυτη επιτυχία.

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Αύριο Παρασκευή αρχίζει το πιλοτικό άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, με σταδιακή άρση των περιορισμών για τους ταξιδιώτες που έρχονται από τις χώρες της Ε.Ε.

ΑΑΔΕ – Έρχονται τα ψηφιακά τιμολόγια και οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις ΦΠΑ

Ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. οι φορολογούμενοι που γλίτωσαν την επίσκεψή τους στην εφορία κάνοντας χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ