Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022
Αρχική ΣΤΗΛΕΣ

ΣΤΗΛΕΣ

ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ…

Κατατέθηκε χθες στη Βουλή τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο», το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα παρουσιάζουν τα νέα τους ενημερωτικά spot, στο πλαίσιο καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

ΕΔΩΣΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ PAGURISTAS ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, η ανοιχτή εθελοντική ομάδα των Paguristas προχώρησε στη συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας γυάλινων και πλαστικών μπουκαλιών, τα οποία οδήγησε σε ανταποδοτική ανακύκλωση για την υποστήριξη ευάλωτων οικογενειών και ιδρυμάτων της πόλης

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Εστιασμένη στις σύγχρονες προκλήσεις και ανάγκες των επιχειρήσεων σε έναν κόσμο που αλλάζει και η επιχειρηματικότητα συναντά την καινοτομία, ήταν η ημερίδα που διοργάνωσε την Παρασκευή το απόγευμα η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας και το Ίδρυμα Konrad Adenauer.

Μια γιορτή για «τα παιδιά του κόσμου»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση του ΜΚ Πολιτιστικού Σωματείου "Τα Παιδιά του Κόσμου"  "Discover the cultures of Africa in Ioannina 2022"  στο Άλσος των Ποιητών το Σάββατο.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ

Mια νέα ψηφιακή εφαρμογή, την «Ψηφιακή Ενημέρωση Κίνησης» που θα απεικονίζει αναλυτικά όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιεί ο φορολογούμενος στον λογαριασμό του στην ψηφιακή πύλη myAADE, θέτει σε εφαρμογή η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έως το τέλος του μήνα.

ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Στα 3,7 δις. ευρώ σκαρφάλωσαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο διάστημα Ιανουαρίου -Απριλίου σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ

Εκδόθηκε η πρώτη υπουργική απόφαση για τον Προσωπικό Γιατρό και σήμερα θα εκδοθούν και οι υπόλοιπες, ενώ, από την 1η Ιουλίου ξεκινούν οι εγγραφές στην υπηρεσία, με τους πολίτες να εγγράφονται είτε μέσω της πλατφόρμας, είτε απευθείας, είτε μέσω φαρμακείων και χώρων πρωτοβάθμιας υγείας.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΕΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

Επιδοτούμενη δράση κατάρτισης στο αντικείμενο του ψηφιακού μάρκετινγκ στον Τουρισμό υλοποιεί το ΙΝΣΕΤΕ, για 1.940 νέους ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, ηλικίας έως 29 ετών από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, πτυχιούχους σχολών θεωρητικής κατεύθυνσης τριτοβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ποδηλατόδρομος από τη δομή προσφύγων στο παραλίμνιο

Στην αποδοχή χρηματοδότησης 600 χιλιάδων ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών κατά την χθεσινή της συνεδρίαση.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΖΑΓΟΡΙ

Ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισίων συμμετείχε στο πλαίσιο δράσεων της Περιφέρειας Ηπείρου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Μια ξεχωριστή εκδήλωση στη Συναγωγή των Ιωαννίνων

Η Αμαλία Βάκα, η Ρόζα Εσκενάζυ και η Στέλλα Χασκίλ, τρεις εβραίες τραγουδίστριες του περασμένου αιώνα, η πρώτη Ρωμανιώτισσα των Ιωαννίνων και οι άλλες δύο Σεφαραδίτισσες από τη Θεσσαλονίκη, με τις φωνές και τα τραγούδια τους, «ταξίδεψαν» νοερά τους δεκάδες παρευρισκόμενους στη Συναγωγή των Ιωαννίνων το απόγευμα της Κυριακής σε μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη εκδήλωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Μέσα σε 15 ημέρες, από τη στιγμή που θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την είσπραξη του επιδόματος ρεύματος ύψους έως 600 ευρώ, οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση κάνοντας χρήση των κωδικών Taxisnet.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ;

Δεύτερο συμπληρωματικό προϋπολογισμό έως τον Σεπτέμβριο ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτεται στην έκθεση για την 14η αξιολόγηση, προκειμένου να λάβει νέα μέτρα για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το ράλι της ακρίβειας.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Σε εκδήλωση για τον ρόλο των Πανεπιστημίων, ο Δ. Δημητρίου

«Η Συμβολή των Πανεπιστημίων στην ανάπτυξη της πόλης» παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

«ΓΚΑΖΙ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ e-ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Γκαζώνει τις μηχανές των e-πλειστηριασμών ο κρατικός φοροελεγκτικός μηχανισμός, προκειμένου να ασκηθεί η πίεση στους φορολογούμενους με χρέη στην εφορία, κυρίως όμως στους μεγαλοοφειλέτες, ώστε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Πραγματικά μια τεράστια οικονομική «ανάσα» έχουν πάρει εδώ και έναν περίπου μήνα οι επαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης, αλλά και γενικότερα άνθρωποι που διατηρούν στα Γιάννενα δικά τους καταστήματα.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ… ΚΛΙΚ!

Πραγματικά προς το χειρότερο πηγαίνει η κατάσταση με ορισμένα «ενημερωτικά» site και στην Ήπειρο, όπου ο κάθε… πικραμένος προσπαθεί να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερα «χτυπήματα», με fake ή υπερβολικούς τίτλους, ώστε να «πείσει» τον αναγνώστη να κάνει κλικ στο άρθρο ή το υποτιθέμενο ρεπορτάζ.

1η ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ

Την 1η Ιουνίου θα αποφασιστεί σε ποιες περιπτώσεις θα διατηρηθεί η χρήση μάσκας, ανάλογα και με την πορεία της πανδημίας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ, ΣΧΕΔΟΝ, 400.000 ΚΡΟΤΙΔΕΣ!

Σε 21.974 συνολικά σε όλη τη χώρα έφθασαν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για την πασχαλινή περίοδο για την αντιμετώπιση της διακίνησης και χρήσης παράνομων κροτίδων, παιδικών αθυρμάτων και βεγγαλικών

ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ!

Επειδή παρατηρώ σε διάφορα page του Facebook να ασκούν κάποιοι εύκολη κριτική, υποστηρίζοντας πως για παράδειγμα για ένα λάθος παρκάρισμα φταίει η Τροχαία που δεν είναι εκεί για να βεβαιώσει την παράβαση, θεωρώ πως οι… ευθύνες δεν ανήκουν σε οποιοδήποτε Τμήμα Τροχαίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ