Τρεις συναυλίες για τη στήριξη συλλόγων με κοινωνική προσφορά

Σημαντικές δομές όπως ο Σύλλογος ΑμεΑ «Κυψέλη», ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» και η ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων θα ενισχυθούν από τις οι ξεχωριστές συναυλίες που διοργανώνει η ομάδα Con Carda του ωδείου Ars Nova.

Όλες οι συναυλίες -έχουν την υποστήριξη της εθελοντικής ομάδας των Paguristas και τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών,  θα γίνουν στον πολιτιστικό χώρο «Δ. Χατζής», στις 20.30 το βράδυ.

Ψυχή των συναυλιών είναι ο μοναδικός Δημήτρης Υφαντής που είναι ενορχηστρωτής και μαέστρος, ενώ οι συναυλίες θα πλαισιώνονται από video projections του Κωστή Εμμανουηλίδη.

Πρόθεση όλων είναι τους επόμενους μήνες να γίνει σε ανοιχτό χώρο μια μεγάλη συναυλία ώστε να μπορούν εκεί να συμμετάσχουν όλοι και να την παρακολουθήσει πλήθος κόσμου καθώς εξαιτίας των έργων στο Πνευματικό Κέντρο δεν υπάρχουν μεγάλοι διαθέσιμοι κλειστοί χώροι. Εξ’ ου και η διοργάνωση τριών διαφορετικών συναυλιών.

Η πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Κυψέλη Λούλα Βέρμπη, ενόψει της πρώτης συναυλίας την Παρασκευή το βράδυ, ευχαρίστησε τόσο το Ωδείο όσο και τον μαέστρο Δημήτρη Υφαντή για την πρωτοβουλία.

Η κα Βέρμπη τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την συνολική ενίσχυση των δράσεων του συλλόγου καθώς δεν υπάρχει άλλη πηγή χρηματοδότησης για τη λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ενώ μέρος των εσόδων θα πάνε για τις δράσεις απασχόλησης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Βασιλική Κωστή. Η κα Κωστή εξήγησε πως είναι γνωστή η δράση και το έργο της ΕΛΕΠΑΠ που προσφέρει στην κοινωνία για περισσότερα από 40 χρόνια. Στην ΕΛΕΠΑΠ είναι αφιερωμένη η δεύτερη συναυλία, του Σαββάτου.

Τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου «Φλόγα» Ευανθία Καρρά εξήγησε ότι τα χρήματα της τρίτης συναυλίας που θα γίνει τη Δευτέρα θα διατεθούν για την συντήρηση του «Σπιτιού των παιδιών της Φλόγας» και ευχαρίστησε τον κ. Υφαντή για την συνεργασία

Ο μαέστρος με λόγια καρδιάς επικεντρώθηκε στην ομάδα Con Carda λέγοντας ότι στην συναυλία τα τραγούδια που θα ακουστούν «θα είναι έκπληξη» μιας και βγήκαν «εκτός πλαισίου». Ο κ. Υφαντής κάλεσε τον κόσμο να στηρίξουν την προσπάθεια όλων των συλλόγων.