ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»;

Δεν «κέρδισε» το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων το πρόγραμμα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων τους. Για τον λόγο αυτό, το πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Μάρτιο αναμένεται να λάβει και τρίτη παράταση…

Όπως φαίνεται, το ποσοστό επιδοτήσεων που φτάνει και το 65% δεν «έπεισε» τους ενδιαφερόμενους. Πλέον, για να πείσει περισσότερους, το υπουργείο έχει ενεργοποιήσει ένα μηχανισμό δημοσιότητας, εκτιμώντας ότι το πρόγραμμα θέλει χρόνο για να ωριμάσει. Στόχος, οι τράπεζες να το προτείνουν, προσφέροντας δανειοδότηση για την κάλυψη του υπόλοιπου ποσού. Επίσης, οι λογιστές να κινητοποιούν τους πελάτες τους, με σκοπό να προβούν σε δράσεις ενεργειακής απόδοσης.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα, επιλέξιμες είναι επιχειρήσεις των κλάδων του εμπορίου, των υπηρεσιών και του τουρισμού. Για τις τουριστικές επιχειρήσεις, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες δεν ξεπερνούν τις 200 κλίνες. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 500.000 ευρώ για τον κλάδο του Τουρισμού, 250.000 ευρώ για τον κλάδο του Εμπορίου και των λοιπών υπηρεσιών.

(A.)