Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν αποτελεί άλλοθι η κλιματική αλλαγή»

Σφοδρή κριτική και επίθεση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για αναποτελεσματικότητα στη διαχείριση των πυρκαγιών

«Ακέραια η ευθύνη του πρωθυπουργού», λέει ο Αλ. Τσίπρας

Πρόταση επτά σημείων καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εκπονηθεί ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

ΣΥΡΙΖΑ-Επισκέψεις στις δομές προσφύγων

Αντιπροσωπεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ιωαννίνων επισκέφθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, σε προγραμματισμένες επισκέψεις, τις προσφυγικές δομές «Κατσικά» και «Αγία Ελένη».

Υπάρχουν οι υποδομές, χρειάζονται συντήρηση

Στην ανάγκη συντήρησης των υποδομών που είχαν γίνει στα όρη Σουλίου για τα άγρια άλογα, επιμένει ο Στ. Καλογιάννης

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Δυο προτάσεις χρηματοδότησης στο Ταμείο Ανάκαμψης

Για την Τεχνόπολη και την μετατροπή του στρατοπέδου Βελισαρίου σε Πάρκο Πρασίνου και Πολιτισμού

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ – «Η Ν.Δ. συρρικνώνει τη δημόσια εκπαίδευση»

«Το υπουργείο Παιδείας νομοθετεί σα να μην υπήρξε ποτέ η πανδημία, αδιαφορώντας για τις παιδαγωγικές και ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις των μαθητών» τόνισε η Μερόπη Τζούφη...

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ – «Για ποιους νομοθετεί το υπουργείο Παιδείας;»

«Εδώ και δύο χρόνια, η κυβέρνηση της ΝΔ αποδιοργανώνει και συρρικνώνει μέρα με τη μέρα και νόμο με το νόμο, το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα» ανέφερε η Μερόπη Τζούφη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Ζητά επιτάχυνση των ΕΠΜ σε περιοχές Natura

Με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), Κωνσταντίνο Τριάντη, συναντήθηκε ο Σταύρος Καλογιάννης και συζήτησαν για όλα τα θέματα που αφορούν τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας και ειδικότερα της Ηπείρου.

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ-«Η κυβέρνηση διχάζει, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους στόχους που θέτει»

«Η πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για υγειονομικό σαμποτάζ, ήταν ακραία και διχαστική» τόνισε η Μερόπη Τζούφη.

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ-Στη Βουλή το κλείσιμο υποκαταστήματος τράπεζας, στην Κόνιτσα

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας ενάντια στο κλείσιμο του τοπικού -και μοναδικού σε λειτουργία - υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη ως κοινοβουλευτική αναφορά.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ-Να εξεταστεί η επαναλειτουργία του Τελωνείου Μέρτζανης

Το θέμα της επαναλειτουργίας του Τελωνείου Μέρτζανης, έφερε στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης, καταθέτοντας Ερώτηση, προς τους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας Β. Κικίλια και Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Τηλεοπτική κάλυψη και στις «λευκές περιοχές»

Το θέμα της τηλεοπτικής κάλυψης των «λευκών περιοχών» του Νομού Ιωαννίνων, είχε φέρει επανειλημμένα στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης, καταθέτοντας Ερωτήσεις, προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκη.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Στη Βουλή η συνέχιση της λειτουργίας της Ακαδημίας Βελλάς

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις με ανακοινώσεις για το μέλλον της Ακαδημίας από τη Ν.Ε. Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής και από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία»

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2023 – Οι τοποθετήσεις και η αιτιολόγηση ψήφου και στάσης

Ένα αναλυτικό δελτίο τύπου με τις παρεμβάσεις στο δημ. συμβούλιο της Τετάρτης για τα κυρίαρχα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση εξέδωσε η παράταξη «Ιωάννινα 2023».

ΣΤ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης στους κτηνοτρόφους

Τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» επισκέφθηκε ο Σταύρος Καλογιάννης, με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κα Φ. Αραμπατζή. Στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας κ.κ. M. O'Neill  και Ι. Βιτάλης, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλός της κ. Μιχ. Παναγιωτάκης.

Σήμερα σε Γιάννενα και Χρυσοβίτσα ο Πρωθυπουργός

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της Team Viewer, το νέο Εμβολιαστικό Κέντρο και την Περιφέρεια Ηπείρου

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Το νομοσχέδιο για την εργασία επιχειρεί ένα σημαντικό βήμα μπροστά

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου για την προστασία της εργασίας τοποθετήθηκε ο Σταύρος Καλογιάννης

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Αναγκαία η περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων

Στο Συρράκο, στην εκδήλωση για τα εγκαίνια ενός σύγχρονου ιατρείου, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανή, συμμετείχε το Σάββατο ο Σταύρος Καλογιάννης.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Πρωτοβουλία για τις οικοδομικές άδειες όπου εκπονείται πράξη εφαρμογής

Μετά από συναντήσεις που είχε με κατοίκους των περιοχών Ζευγάρια, Περίβλεπτος, Τσιφλικόπουλο των Ιωαννίνων και μηχανικούς-μελετητές

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Ούτε εφησυχασμός, ούτε ανευθυνότητα για την πανδημία

Και παρέμβαση στη Βουλή για τη δυνατότητα έκδοσης οικοδομικών αδειών σε περιοχές στις οποίες εκπονείται πράξη εφαρμογής

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Απάντηση Χατζηδάκη για την οικονομική ενίσχυση δικηγόρων

Tο θέμα λήψης του επιδόματος του ΟΑΕΔ και από τους δικηγόρους, στο πλαίσιο στήριξης των πληττόμενων κλάδων από την πανδημία του κορονοϊού, είχε φέρει ο Σταύρος Καλογιάννης στη Βουλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ