Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» – Έλλειμμα δημοκρατικής λειτουργίας στο περιφερειακό συμβούλιο

Συνέντευξη τύπου, την επομένη της διαδικασίας εκλογής προέδρου και αντιπροέδρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, παραχώρησε χθες ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρώτων», Γιώργος Ζάψας.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ – Η Δημοκρατία πρέπει να είναι αποτελεσματική στις νέες προκλήσεις

Στην έννοια της αποτελεσματικής Δημοκρατίας απέναντι στις κρίσεις και τις νέες προκλήσεις που διαμορφώνονται παγκοσμίως, επέμεινε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – «Ας αναθεωρήσουμε προς το φιλικότερο τις απόψεις μας για τις ΑΠΕ»

Στο Γενικό Συμβούλιο των μελών της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΣΕ), που έγινε προχθές, Τετάρτη, με διευρυμένη σύνθεση, με θέμα τον ενεργειακό σχεδιασμό της Ηπείρου, μετείχε ο Σταύρος Καλογιάννης.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Προ των πυλών νέα μέτρα στήριξης του «επιχειρείν»

Τη δυνατότητα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων της Κοινότητας Νήσου Ιωαννίνων, από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, είχε φέρει στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ – Επίσκεψη αντιπροσωπείας σε λαϊκές αγορές του Δήμου Ιωαννιτών

Προκειμένου να ενημερώσουν παραγωγούς, εμπόρους και καταναλωτές για τις αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον τρόπο λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Στη Βουλή τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Τη διερεύνηση της δυνατότητας συμμετοχής μικρομεσαίων επιχειρήσεων με μικρότερο ποσοστό μείωσης τζίρου από το προβλεπόμενο είχε φέρει στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ – Επίσκεψη αντιπροσωπείας σε δομές υγείας των Ιωαννίνων

Από την επίσκεψη στις δομές των ΤΟΜΥ διαπιστώθηκε η αποτελεσματική δουλειά που γίνεται σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών στην κοινότητα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Το Υπ. Πολιτισμού μεριμνά για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους

Την ανάγκη στήριξης των Πολιτιστικών Συλλόγων και Αδελφοτήτων από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού είχε φέρει στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης, καταθέτοντας Ερώτηση προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού.

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ-Στη Βουλή η απόλυση επικουρικής ιατρού στο «Χατζηκώστα»

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν από τον υπουργό Υγείας να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους οι δύο επικουρικοί εξαιρέθηκαν από τη ρύθμιση

ΣΥΡΙΖΑ-Δριμεία κριτική για εργασιακά ΚΕΘΕΑ και Πανεπιστήμια

Κριτική για όλα τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, παραχώρησε χθες ο συντονιστής της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Σάββας Δημητριάδης.

«ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΑΓΟΡΙ» – Εκτός παράταξης δυο δημοτικοί σύμβουλοι

Εκτός της παράταξης «Όραμα για το Ζαγόρι» τέθηκε, με ομόφωνη απόφαση των δημοτικών συμβούλων του Συνδυασμού, ο δημοτικός σύμβουλος Ευτύχιος Μαλανδράκης, μετά από πρόταση του επικεφαλής. Λεωνίδα Τσουμάνη.

ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑ – Να διευρυνθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών

Ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά στους αποφοίτους των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών αναδεικνύει η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφάλα. 

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ – Δριμεία κριτική, εφ’ όλης της ύλης, στην κυβέρνηση

Δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση, για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, άσκησε χθες, η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Σε εφαρμογή το «1% για την Τέχνη» στα δημόσια κτίρια

Νέες απαντήσεις έλαβε ο Σταύρος Καλογιάννης, από το Υπουργείο Υποδομών αυτή τη φορά, για την εφαρμογή του προγράμματος «1% για την Τέχνη».

«ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2023» – Αιχμές για ζητήματα του Δήμου Ιωαννιτών

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα η παράταξή «Ιωάννινα 2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη, υπέβαλλε διάφορα ερωτήματα

«Επιβεβαιώνεται η ανησυχία για άναρχη χωροθέτηση»

Τι αναφέρει η Μερ. Τζούφη με αφορμή την απάντηση του Κων. Σκρέκα για τις ανεμογεννήτριες στα Ιωάννινα

«Αγνοείται» η μελέτη για μία γέφυρα

Επανέρχεται ο Σταύρος Καλογιάννης για την υλοποίηση του οδικού άξονα Καλπάκι - Κόνιτσα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – To υπ. Εσωτερικών απαντά για τα ζητήματα των κυλικείων στα σχολεία

Την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων κυλικείων όλων των σχολικών μονάδων, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, είχε φέρει στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης, μετά από σχετικό υπόμνημα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

ΝΟΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Αλ. Λάμπρου: «Η κυβέρνηση αντέχει…»

Για τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας, μίλησε χθες στο Ioannina TV, ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, Αλέξανδρος Λάμπρου.

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ – Στο επίκεντρο τα προβλήματα των δικηγόρων

Σε τηλεδιάσκεψη με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Ποια η προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης

Στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το σ/ν για τους ίδιους πόρους της ΕΕ τοποθετήθηκε ο Σταύρος Καλογιάννης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ