Σε δύο επίπεδα οι εξελίξεις στον ΠΑΣ

Ενισχύονται οι πληροφορίες ότι υπάρχουν ήδη συζητήσεις με την οικογένεια Χριστοβασίλη – Μεταξύ σφύρας και άκμονος η ομάδα

 

Μπορεί στο θυμικό των φιλάθλων και ειδικά της συντριπτικής πλειονότητας εκείνων που επέμειναν εδώ και πολύ καιρό στην ανάγκη της αποχώρησης της οικογένειας Χριστοβασίλη, η ανακοίνωση για την παραχώρηση της ΠΑΕ να ήχησε με θετικό τρόπο, ωστόσο αφενός είναι πρόωρο να διαφανούν οριστικές εξελίξεις και αφετέρου υπάρχει στη μέση και η ομάδα που δίνει το δική της αγώνα για την παραμονή στην κατηγορία.

Οι προϋποθέσεις για την προσπάθεια αυτή βέβαια ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολες, και οι ελπίδες παραμονής λιγοστές, όμως από την Τρίτη με την ανακοίνωση των υιών Χριστοβασίλη για την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, προκάλεσαν ένα ακόμη πιο βαρύ κλίμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Το πόσο θα επηρεαστούν οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία από τις εξελίξεις είναι κάτι που θα φανεί βέβαια στον αγωνιστικό χώρο στο Ηράκλειο το Σάββατο όπου ο ΠΑΣ αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ, όμως η λογική λέει, ότι οι επιδράσεις δε θα είναι θετικές.

Άλλωστε, περισσότερες από μία αναφορές στην ανακοίνωση παραπέμπουν σε παραίτηση της διοίκησης από τη μάχη της παραμονής, παρότι στο τέλος της ανακοίνωσης γίνεται λόγος για τη συνέχιση της προσπάθειας ώστε η ομάδα να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Ενδέχεται βέβαια ο Παν. Χριστοβασίλης να έχει ήδη μιλήσει με το ποδοσφαιρικό τμήμα και να παρείχε τις διαβεβαιώσεις που θα έπρεπε να είναι αυτονόητες, καθώς στην περίπτωση που δε βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής, η ομάδα θα μείνει στο «κενό».

Οι φήμες για ενδιαφέρον επενδυτών

Στο μέτωπο του ενδιαφέροντος για το πακέτο των μετοχών της οικογένειας Χριστοβασίλη, οι πληροφορίες είναι συγκλίνουσες ως προς το ότι εκδηλώνεται ενδιαφέρον από διάφορους – όπως η περίπτωση του Χαντιντάγκι που ενδιαφέρθηκε για την Καβάλα που τόνισε στο ραδιόφωνο ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στον ΠΑΣ – κάποιοι εκ των οποίων όμως και ειδικά όσοι επιλέγουν να μιλούν δημόσια για αυτό, μάλλον το κάνουν για επικοινωνιακούς λόγους και όχι για λόγους ουσίας. Η πίεση πάντως που ασκείται στην πόλη προς την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και ενώ έχει ήδη ανακοινώσει τις προθέσεις της, δεν εξυπηρετεί σε κάτι τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς ανεξάρτητα από την άποψη που μπορεί οποιοσδήποτε να έχει για την οικογένεια Χριστοβασίλη, ακόμη και σήμερα όχι μόνο διοικούν την ΠΑΕ, αλλά είναι και εκείνοι που θα επιλέξουν τον διάδοχό τους, επομένως υπό αυτήν την έννοια, είναι και οι εγγυητές μίας καλής διάδοχης κατάστασης, για να μην μπει ο ΠΑΣ σε περιπέτειες.

Αναζητώντας μία υπέρβαση…

Στο ποδοσφαιρικό τμήμα ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ συνεχίζει την προετοιμασία του για την μεθαυριανή αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, με τον κ. Γρηγορίου να περιμένει το «πράσινο φως» για τους Κόντε και Κιάκο ώστε να τους έχει στη διάθεσή του στο παιχνίδι. Η ομάδα που τα έχει κάνει… μούσκεμα τη φετινή χρονιά, μετρώντας το απίστευτο των τριών νικών σε 28 παιχνίδια, αναζητά όχι μία, αλλά πολλές υπερβάσεις ως το τέλος της σεζόν προκειμένου να παραμείνει στην κατηγορία. Αν αυτή πάντως δε γίνει ούτε στο Ηράκλειο, τότε η κλεψύδρα της παραμονής θα έχει σχεδόν αδειάσει…

Βραβείο στον Παμλίδη

Το γκολ της ισοφάρισης του Γιώργου Παμλίδη στον Ατρόμητο ψηφίστηκε ως το καλύτερο γκολ της 1ης αγωνιστικής των πλέι άουτ συγκεντρώνοντας το 33,66% των ψήφων.

Στα κοινωνικά πάμε καλά…

Μπορεί η κατάληξη του αγώνα με τον Παναιτωλικό να μην ήταν η ιδανική, ωστόσο η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ πήρε άριστα ως προς το κοινωνικό της πρόσωπο, καθώς φιλοξένησε παιδιά των Κέντρων Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων από το Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

«Ευχαριστούμε θερμά την PAS Giannina FC για την άψογη φιλοξενία στην ποδοσφαιρική αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, καθώς ωφελούμενοι των Κέντρων Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ICSD- Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, παρακολούθησαν το παιχνίδι από τις κερκίδες του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων ”Οι Ζωσιμάδες”.

Ο αθλητισμός και δη το ποδόσφαιρο αποτελούν ισχυρό μέσο για την καταπολέμηση του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων και των στερεοτύπων ενώ αναδεικνύεται ως ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία κοινωνικής ενσωμάτωσης των ανθρώπων που ήρθαν στην πόλη μας από άλλες χώρες.

Σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη να σταθεί όρθια και να πάει μπροστά δεν χωράνε αποκλεισμοί», αναφέρεται στη σχετική ευχαριστήρια ανακοίνωση της ICSD- Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, προς την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ».