ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Πέντε μετάλλια στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης Βράχου

Με δέκα αθλητές και αθλήτριες έλαβε μέρος ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης Βράχου, το οποίο διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας – Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) το Σάββατο 20 Απριλίου στο αναρριχητικό πεδίο «Πόρτες» Άμφισσας.

Το άθλημα της Αναρρίχησης Βράχου είναι ένα νέο άθλημα, η νομιμότητα των κανονισμών του οποίου εγκρίθηκε με Υπουργική απόφαση το 2022. Το άθλημα αυτό, εν αντιθέσει με το ευρέως γνωστό άθλημα της Αγωνιστικής Αναρρίχησης, διεξάγεται σε ανοιχτό χώρο, σε φυσικούς βράχους με φυσικά διαμορφωμένες διαδρομές αναρρίχησης χωρίς τεχνητές παρεμβάσεις ή προσθήκες στους βράχους που να αλλοιώνουν το ανάγλυφο και την μορφολογία τους.

Ο ΕΟΣ Ιωαννίνων επέστρεψε από τους αγώνες με πέντε μετάλλια. Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Χαραράς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Α18 (ηλικίες 18-34 ετών), ο Δημήτρης Γιούνης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Α35 (ηλικίες 35-39 ετών) και στην ίδια κατηγορία ο Παναγιώτης Κόρδας το χάλκινο.

Ο Βασίλης Μηλιώνης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Α55 (ηλικίες 55-59 ετών) και τέλος ο Βασίλης Καλαμπόκης κατέκτησε για άλλη μια φορά το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Α60 (ηλικίες 60-64 ετών).