ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ – Άμεση επέμβαση αστυνομικών «μπλόκαρε» απόδραση κρατούμενου

Η άμεση επέμβαση αστυνομικών που βρισκόταν περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου και δικυκλιστών του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, που επίσης βρισκόταν πολύ κοντά, απέτρεψαν την ολοκλήρωση της απόδρασης ενός κρατούμενου από το Δικαστικό Μέγαρο.

Όλα ξεκίνησαν, με την ολοκλήρωση της δίκης με κατηγορούμενο έναν 29χρονο Ρώσο κρατούμενο, που είχε μεταφερθεί στο Δικαστικό Μέγαρο, από την εξωτερική φρουρά του Καταστήματος Κράτησης Ιωαννίνων.

Στις 12.30 και ενώ η εξωτερική φρουρά των φυλακών συνόδευε εκτός του Μεγάρου τον κρατούμενο για να επιβιβαστεί σε όχημα της υπηρεσίας και να επιστρέψει στις φυλακές, ο κρατούμενος απώθησε έναν φρουρό και άρχισε να τρέχει προσπαθώντας να αποδράσει. Άμεσα, ξεκίνησε η καταδίωξη του 29χρονου, που δεν πρόλαβε να χαρεί την ελευθερία του πέρα από μερικά δευτερόλεπτα καθώς τον ακινητοποίησαν αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο και οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος στο όχημα που τον μετέφερε στις φυλακές.

Ο 29χρονος δικάζονταν στο Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων για μία υπόθεση του Δεκεμβρίου του 2019 που αφορούσε στη συμμετοχή του στην διακίνηση 33 παράτυπων μεταναστών.