ΠΑΡΚΟ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΕΡΕΥΝΑΣ – Πίστωση χρόνου ζητούν οι ενδιαφερόμενοι

Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με την αποδοχή των όρων της σύμβασης από την ενδιαφερόμενη εταιρεία που θα πρέπει να προσκομίσει και την εγγυητική των 8 εκ.

 

Παράταση λίγων ημερών μέχρι το τέλος Ιουνίου ώστε να διευκρινιστούν και να διορθωθούν κάποιοι όροι της σύμβασης αφενός, κυρίως όμως για να δοθεί περισσότερος χρόνος στην ενδιαφερόμενη εταιρεία ΙΚΕ Γέραξ για το Πάρκο Έρευνας και Υψηλής Τεχνολογίας της Περιφέρειας Ηπείρου, αποφάσισε να δώσει η Περιφ. Επιτροπή. Επί της ουσίας βέβαια, κάποια ορθογραφικά περισσότερο λάθη στη σύμβαση τα οποία εντοπίστηκαν, θα διορθωθούν για να μην υπάρξει κάποιο θέμα στην πορεία πλην όμως η ουσία βρίσκεται στο ότι η συστημική τράπεζα με την οποία συνεργάζεται η ενδιαφερόμενη εταιρεία και έχει δηλώσει το δικό της ενδιαφέρον να μετέχει στο σχήμα, έχει θέσει δικούς της όρους, αναγνωρίζοντας ωστόσο όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ευάγγελος Σακκάς τη βιωσιμότητα του έργου.

Ο κ. Σακκάς παρότι ρωτήθηκε από τα μέλη της Επιτροπής για το ποιες είναι οι τροποποιήσεις που προτείνει στη σύμβαση η ενδιαφερόμενη τράπεζα, επιφυλάχθηκε να απαντήσει, περιοριζόμενος όμως να πει πως αυτό που ήταν και παραμένει βασική προϋπόθεση για την Περιφέρεια, είναι η σύμβαση που θα υπογραφεί να είναι εξίσου ισχυρή και για τις δύο πλευρές, ώστε να μην δοθεί το περιθώριο σε καμία να θέσει ζήτημα αμφισβήτησης.

«Το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, είναι πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και βρίσκονται στο τραπέζι, ακόμη και να οδηγηθούμε σε ένα άλλο πλαίσιο συμβασιοποίησης. Υπάρχει πιθανότητα ώστε ο επόπτης (τράπεζα) της χρηματοδότησης από την πλευρά του ενδιαφερόμενου να θέλει έναν διαφορετικό τρόπο διαγωνισμού. Δεν κάνουμε όμως νέα διαπραγμάτευση. Το σχέδιο της σύμβασης είναι καθορισμένο και αυτό δεν αλλάζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σακκάς.

Ο Αλ. Καχριμάνης κλείνοντας τη συζήτηση τόνισε, πως υπάρχουν διαπραγματεύσεις μεταξύ της ενδιαφερόμενης εταιρείας και της τράπεζας με την οποία συνεργάζεται. «Πρέπει να ισορροπήσουν μεταξύ τους», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τα μέλη της Περιφ. Επιτροπής ζήτησαν σε κάθε περίπτωση, να μην ληφθούν αποφάσεις από την Επιτροπή, αλλά από το Περιφερειακό Συμβούλιο, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ο περιφερειάρχης.