ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Μετ’ εμποδίων η υδροδότηση το καλοκαίρι

Διαξιφισμοί για την καλύτερη διαχείριση και για πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις από τη ΔΕΥΑΙ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων – Γ. Παπαδιώτης: «Είναι έγκλημα να χρησιμοποιούμε το νερό της ύδρευσης για πότισμα»

 

Το μείζον ζήτημα των συχνών πλέον διακοπών υδροδότησης, στο Λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, και φυσικά οι ευθύνες της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων, αναδείχθηκαν από την αντιπολίτευση με τους κ.κ Παπαγεωργίου, Κοσμά, Κολόκα και την κα Τσουμάνη να ζητούν ενημέρωση, αλλά κυρίως καλύτερη διαχείριση και αποτελεσματικές παρεμβάσεις από τη ΔΕΥΑΙ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του Ioannina TV, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων, Γιώργος Παπαδιώτης σε αντίθεση με τον άκρως επικριτικό τόνο με τον οποίο εμφανίστηκε προς την μείζονα αντιπολίτευση στην προηγούμενη συνεδρίαση για το ίδιο θέμα, αυτή τη φορά παραδέχθηκε την ύπαρξη προβλημάτων αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλεται για να ελαχιστοποιηθούν.

Ωστόσο, απηύθυνε δραματική έκκληση προς τους συμπολίτες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το νερό της ύδρευσης για άρδευση γιατί μπροστά μας υπάρχει ένα μεγάλο διάστημα με δύσκολες συνθήκες και τα προβλήματα θα αυξηθούν.

«Υπάρχουν τέσσερις καινούργιες δεξαμενές που δεν τέθηκαν ποτέ σε λειτουργία και θα πρέπει να αναρωτηθούμε για τους λόγους που έγινε αυτό όπως και γατί δεν έγινε μία σειρά άλλων πραγμάτων. Το επόμενο δεκαήμερο θα γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστούν κάποια προβλήματα και θα ενημερωθούν όλοι για αυτές. Προτεραιότητα έχουν οι άνθρωποι. Είναι έγκλημα να χρησιμοποιούμε το νερό της ύδρευσης για πότισμα», σημείωσε ο κ. Παπαδιώτης.

Και προτάσεις

Παράλληλα, ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή», Δημήτρης Παπαγεωργίου, έδωσε και μία αναλυτική περιγραφή των έργων και δράσεων που υλοποίησε η ΔΕΥΑΙ την προηγούμενη θητεία, ενώ ο Β. Κοσμάς από την παράταξη «Ιωάννινα 2023» κατέθεσε τις προτάσεις της ώστε με μία σειρά ενεργειών να αντιμετωπιστούν σε πρώτη φάση προσωρινά, τα προβλήματα και στη συνέχεια να γίνει συνολική αντιμετώπιση.

Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται:

Πλήρης εκσυγχρονισμός του αντλιοστασίου της Κρύας και τοποθέτηση Η/Ζ (ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους) για την αντιμετώπιση των πιθανών διακοπών ηλεκτροδότησης από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Θέση σε λειτουργία του 2ου αντλιοστασίου, που είναι ακριβώς δίπλα από το παλιό αντλιοστάσιο της Κρύας και διαθέτει και Ηλεκτρογεννήτρια (Η/Ζ).

Πλήρης επισκευή του αγωγού διατομής 300mm που ξεκινά από το 2ο αντλιοστάσιο και φτάνει στη δεξαμενή στο Μικρό Μπισδουνάκι, για την υδροδότηση των περιοχών Καρδαμίτσια, Μέλανδρα, Νέα Ζωή, κλπ.

Αξιοποίηση και των 4 γεωτρήσεων στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, με ταυτόχρονη προστασία έναντι διαφόρων κινδύνων, του γηπέδου που είναι εγκατεστημένες.

Αντικατάσταση των παλαιών αγωγών υδροδότησης

Σύνδεση όλων των ανενεργών –προσφάτως κατασκευασμένων- δικτύων με τα υδρόμετρα των περιοχών από τις οποίες διέρχονται.

Αντικατάσταση υδρομέτρων που εμφανίζουν διαρροές ή δεν λειτουργούν.