ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Είχε κάνει «επάγγελμα» τις απάτες

Συνελήφθη, ένας Έλληνας, για 10 περιπτώσεις με απάτες, από τις οποίες αποκόμισε παράνομο κέρδος ύψους 82.600 ευρώ 

Συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων, απάτη κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη οδήγηση και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Παρασκευής οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να κινείται με αυτοκίνητο, στο πλαίσιο αναζητήσεών του, ύστερα από καταγγελία σε βάρος του από μια Ελληνίδα, από την οποία είχε αποσπάσει την προηγούμενη ημέρα χρηματικό ποσό 900 ευρώ, με το πρόσχημα της τοποθέτησης κλιματιστικού.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να εξέλθει του οχήματος, το οποίο στη συνέχεια έθεσε αιφνιδιαστικά σε κίνηση με κατεύθυνση προς έναν από τους αστυνομικούς, τον οποίο χτύπησε ελαφρά, αφού εκείνος με ελιγμό κατάφερε να αποφύγει σφοδρότερο χτύπημα, χωρίς τελικά να τραυματιστεί.

Ακολούθως, ο κατηγορούμενος τράπηκε σε φυγή πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, εντοπίστηκε όμως στη συνέχεια από τους αστυνομικούς σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν πάνω σε γυάλινη επιφάνεια και έτοιμη προς χρήση ποσότητα 1,38 γραμμαρίων κοκαΐνης καθώς και 120 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε επίσης και το αυτοκίνητό του.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι κατά το τελευταίο εξάμηνο ο ημεδαπός είχε εξαπατήσει με διάφορα προσχήματα (ανάληψη οικοδομικών εργασιών στο πλαίσιο ανακαίνισης κατοικίας, τοποθέτηση κλιματιστικού και διευκόλυνση για την πραγματοποίηση συμφέρουσας αγοράς αυτοκινήτου) ακόμη τρία άτομα, από τα οποία απέσπασε το συνολικό χρηματικό ποσό των 28.870 ευρώ.

Παράλληλα και στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ύστερα από τη σύλληψη του συγκεκριμένου ημεδαπού προέκυψαν και νέα στοιχεία σχετικά με την εγκληματική του δράση.

Από την περαιτέρω έρευνα διακριβώθηκε ότι από έτους, ο κατηγορούμενος είχε διαπράξει ακόμη 6 απάτες, μετερχόμενος ποικίλα προσχήματα, όπως κυρίως αυτά της πώλησης και τοποθέτησης κλιματιστικών, πώλησης ακινήτου και διενέργειας εργασιών ανακαίνισης, από τις οποίες απέσπασε συνολικά 52.830 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος από τις 10 περιπτώσεις για τις οποίες κατηγορείται ανέρχεται στο ύψος των 82.600 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε το Σάββατο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων και ακολούθως παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας