ΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ, Η ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΤΑ… ΔΙΠΛΟΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ

Το μεσημέρι της Πέμπτης, λίγα λεπτά πριν τις 16.00, ένα ανακριτικό όχημα της Τροχαίας, που περνούσε από την παραλίμνια περιοχή, διαπίστωσε πως ο οδηγός ενός αυτοκινήτου είχε μείνει από λάστιχο, μπροστά στα παλιά «Ναυτάκια», με αποτέλεσμα να «ενοχλεί» την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, όχι όμως σε απαγορευτικό βαθμό.

Οι δυο αστυνομικοί που επέβαιναν στο όχημα της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, αμέσως σταμάτησαν και έμειναν για αρκετή ώρα στη βροχή μέχρι ο οδηγός του οχήματος να αλλάξει το λάστιχο και να αποχωρήσει. Αναφέρουμε το περιστατικό αυτό, για δυο λόγους, κατά την ταπεινή μας άποψη.

Ο πρώτος έχει να κάνει πως από τη στιγμή που το αυτοκίνητο που είχε μείνει δεν εμπόδιζε τελείως την κυκλοφορία, οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να είχαν αποχωρήσει, ή να τοποθετήσουν σε τέτοιο σημείο το αστυνομικό όχημα, ώστε απλά να ενημερώνουν τους διερχόμενους οδηγούς, χωρίς να χρειαστεί να γίνουν κυριολεκτικά μούσκεμα από τη βροχή.

Ο δεύτερος, αφορά κάποια ανώνυμα page στα social media, που έχουν κυριολεκτικά «κολλήσει» με το παράνομο παρκάρισμα και ο διαχειριστής του page, έχει την τρελή απαίτηση η Τροχαία Ιωαννίνων, να είναι 24 ώρες το 24ώρο, παντού! Σε κάθε δρόμο της πόλης, όσες εκατοντάδες χιλιόμετρα και αν είναι οι δρόμοι. Δηλαδή να υπάρχει ένας τροχονόμος παντού, ανά πάσα στιγμή, για να βεβαιώνει παράβαση παράνομης στάθμευσης.

Φυσικά και αυτό δεν μπορεί να γίνει! Όμως σε αντίθεση με τις τρελές απαιτήσεις του καθενός από εμάς, η Τροχαία Ιωαννίνων, αλλά και η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., αποδεικνύουν καθημερινά, όπως έγινε και στο συμβάν που περιγράψαμε, πως αφενός κάνουν σωστά το καθήκον τους, ακόμη και όταν υπάρχουν περιπτώσεις που θα μπορούσαν να μην είχαν παρέμβει, αφετέρου, παρεμβαίνουν σωστά και αποτελεσματικά σε όλα τα σοβαρά περιστατικά, κάτι που γίνεται εδώ και χρόνια!

Εκτός και αν κάποιοι θεωρούν πως για παράδειγμα, ο τροχονόμος δεν πρέπει να πάει σε περιστατικό όπου έχει κλείσει δρόμος, ή που έχει γίνει τροχαίο έστω με υλικές ζημιές, αλλά πρέπει να μείνει σε έναν πεζόδρομο για να γράψει μηχανάκια που έχουν παρκάρει πάνω στον πεζόδρομο! Δυστυχώς για αυτόν που πιστεύει κάτι τέτοιο η Τροχαία Ιωαννίνων δεν έχει… 2.000 τροχονόμους!

B.Λ.