ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ – Η αντιπολίτευση «καυτηριάζει» την αυξανόμενη ένταση

Σε σχολιασμό των οκτώ μηνών από την έναρξη της θητείας της περιφερειακής αρχής, αλλά και σε «καυτηρίαση» των όσων λαμβάνουν χωρά σε τακτά χρονικά διαστήματα στις συνεδριάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής, προχώρησαν χθες με δηλώσεις τους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι επικεφαλής δυο εκ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι κ.κ. Στέφανος Ζούμπας και Γιάννης Στέφος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV και οι δυο για εντελώς διαφορετικούς λόγους και με διαφορετικές προσεγγίσεις άσκησαν κριτική στον τρόπο που διεξάγονται οι συνεδριάσεις έπειτα και από την χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής που είχε μεγάλη ένταση με επίκεντρο τις απευθείας αναθέσεις και τις μελέτες που τις συνοδεύουν.

Ο Στέφανος Ζούμπας είπε ότι η θέση τους είναι να συζητούν και να προωθούν τα θέματα της Ηπείρου ασκώντας κριτική τόσο στην περιφερειακή αρχή όσο όμως και σε αυτούς που προσπαθούν να ηγηθούν της αντιπολίτευσης.

«Οκτώ μήνες επιτροπών. Βλέπω κάποιοι να προσπαθούν να γίνουν επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Ο ρόλος μας δεν είναι αυτός. Θέλουμε να αναδείξουμε μια σοβαρή περιφερειακή αρχή. Έργα χωρίς μελέτες, έχουμε πάρει απόφαση να είμαστε ενεργοί. Θέλουμε να δώσουμε το στίγμα μας. Η Ήπειρος δεν αντέχει να είναι στην τελευταία θέση. Έχουμε πρόγραμμα και πρέπει να πάμε μπροστά. Δυστυχώς και αντιπολιτευτικά υπάρχουν ψήγματα. Να οριοθετήσουμε τι πρέπει να γίνει για τα μεγάλα έργα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ Ζούμπας.

Ο Γιάννης Στέφος, από την πλευρά του υποστήριξε ότι στόχος δεν μπορεί να είναι οι εντάσεις «δεν είναι στόχος οι εντάσεις αλλά με σοβαρότητα να προωθούμε τα θέματα της Ηπείρου. Θέλουμε να συμβάλουμε στην αναβάθμιση και αυτό σημαίνει να ανταλλάσσουμε απόψεις χωρίς ακρότητες», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Η χθεσινή συνεδρίαση

Εν τω μεταξύ, στη χθεσινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, επικράτησε μεγάλη ένταση, με «πρωταγωνιστές» σχεδόν όλους τους συμμετέχοντες με τους τόνους να ανεβαίνουν πολύ.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γ. Πρέντζας, σε υψηλούς τόνους διαφώνησαν για το θέμα των τεχνικών εκθέσεων που συνοδεύουν τις απευθείας αναθέσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί εντάσεις το συγκεκριμένο θέμα. Ο Περιφερειάρχης κάλεσε τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, Κωνσταντίνο Έξαρχο, να απαντήσει στα ερωτήματα που του τέθηκαν από τον κ. Πρέντζα.

Η ένταση μεταξύ των κ.κ. Καχριμάνη και Πρέντζα ήταν κλιμακούμενη με τον πρώτο μάλιστα να ζητά την αποπομπή του δεύτερου από την αίθουσα. Αντιπαράθεση υπήρξε και μεταξύ του κ. Καχριμάνη με τον επικεφαλής της παράταξης «ΦΩΣ», Λάμπρο Γεωργόπουλο, που αντέδρασε και ζήτησε από τον περιφερειάρχη να χαμηλώσει τον τόνο της φωνής του.

Στον καβγά και ο κ. Ψαθάς αφού είπε ότι ο κ. Γεωργόπουλος δεν συμμετέχει στην επιτροπή και άρα δεν έχει δικαίωμα ερωτήσεων και τοποθετήσεων.

Ο περιφερειάρχης υπερασπίστηκε την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων «κάνουμε αυτά που λέει ο νόμος» είπε καλώντας τον κ. Πρέντζα να απευθυνθεί στην εισαγγελία εάν διαφωνεί.