ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ» – Προτεραιότητα στις ανακαινίσεις των σχολικών κτιρίων

Η αναβάθμιση σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα θα προχωρήσει μέσα από το πρόγραμμα, ύψους 250 εκ. ευρώ – Προχωρά η καταγραφή των αναγκών, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τις εργασίες να προγραμματίζεται να αρχίσουν στις αρχές του 2025

 

Το νέο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» που αφορά την ανακαίνιση σχολικών μονάδων, μέσω του οποίου θα διατεθούν 250 εκατομμύρια ευρώ, σε όλη τη χώρα, ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε σύσκεψη στο Μαξίμου, είχαν εξεταστεί οι κυριότερες ανάγκες των σχολικών μονάδων και συμφωνήθηκε να καταρτιστεί αναλυτική βάση δεδομένων, ώστε εντός του επόμενου μήνα να καταγραφούν, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα στοιχεία που απαιτούνται για την έναρξη των έργων. Οι εργασίες προγραμματίζεται να αρχίσουν στις αρχές του 2025.

Κύριος φορέας υλοποίησης του προγράμματος θα είναι η ανώνυμη εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» του Ελληνικού Δημοσίου.

Στις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, αναφέρθηκε την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια του αγιασμού στο «Μαρούτσειο» Δημοτικό Σχολείο, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ο κ. Καχριμάνης εξήγησε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις ανακαινίσεις των σχολικών κτηρίων σε όλη τη χώρα με προτεραιότητα την αναβάθμιση μπάνιων και γηπέδων, αλλά και σε σοβατίσματα των εγκαταστάσεων.

Την κύρια ευθύνη του προγράμματος θα την έχουν οι δήμοι αλλά ο Περιφερειάρχης στη δήλωσή του αμέσως μετά το πέρας του αγιασμού, ανέφερε ότι εάν και εφόσον χρειαστεί θα συνδράμει και η περιφέρεια προκειμένου να μπορέσουν οι σχολικές μονάδες της Ηπείρου να απορροφήσουν τα κονδύλια αυτά για τις ανακαινίσεις.

 

Βασίλης Λούπας