ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. – Στη ΔΕΘ για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των παιδιών, ο Συντονιστής Ηπείρου

Στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης παρευρέθηκε ο Συντονιστής Ηπείρου της Γραμματείας Δικαιωμάτων του Παιδιού της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Σερέτης όπου πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων εργασίας, στο πλαίσιο της προώθησης και της ενίσχυσης των δικαιωμάτων των παιδιών στην περιοχή.
Οι συναντήσεις αυτές συγκέντρωσαν την ηγεσία του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, γενικούς γραμματείς, στελέχη και βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη στρατηγικών και προγραμμάτων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών.
Συγκεκριμένα έγιναν ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές συζητήσεις με την υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, Σοφία Ζαχαράκη, την υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα, τη Γενική Γραμματέα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κατερίνα Πατσογιάννη, τη βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και ιδρύτρια της ΑΜΚΕ «Υπέροχες Γυναίκες» Νεφέλη Χατζηιωαννίδου και τον βουλευτή Ηρακλείου, Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την προστασία των παιδιών, όπως η πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση, η ψυχική υγεία και η κοινωνική ένταξη.
Οι συμμετέχοντες τόνισαν τη σημασία της διασφάλισης των δικαιωμάτων των παιδιών ως θεμέλιο λίθο για μια πιο υγιή και βιώσιμη κοινωνία.  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα που αφορούν παιδιά που κατοικούν  σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές.
O συντονιστής Ηπείρου υπογράμμισε τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για την ενίσχυση των πολιτικών που αφορούν τα δικαιώματα του παιδιού, αναφερόμενος σε υπάρχοντες και νέους νόμους που προωθούν την προστασία και την ευημερία των ανηλίκων.
Ανέφερε επίσης τη σημασία της σωστής συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και της κοινωνίας των πολιτών για να διασφαλιστεί ότι κάθε παιδί στην Ήπειρο θα έχει την ευκαιρία να μεγαλώσει σε ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον.
Η συνεργασία μεταξύ των κυβερνητικών φορέων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, με σκοπό την ανάπτυξη ενός πλαισίου που θα διασφαλίσει την πλήρη προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στην περιοχή. Το μέλλον των παιδιών μας είναι ασφαλές μόνο όταν όλοι οι φορείς συνδράμουν από κοινού για τη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο.
Η Γραμματεία Δικαιωμάτων του Παιδιού της Νέας Δημοκρατίας, που παρουσιάζει πλούσια δραστηριότητα σε όλη την επικράτεια, εκπροσωπήθηκε στη ΔΕΘ από την επικεφαλής Μαρία Καραγιάννη, την πολιτεύτρια Ηρακλείου Κρήτης της Νέας Δημοκρατίας, Μαριαλένα Μπαμιεδάκη και τον Συντονιστή Ηπείρου, Θοδωρή Σερέτη.