ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Ανάδειξη της χρήσης του ποδηλάτου στην καθημερινότητα

Μια σημαντική δράση υποστήριξε ενεργά και συμμετείχε η αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Προστασίας, Προσχολικής Ηλικίας, Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Alzheimer.

Ο λόγος για την ποδηλατάδα που διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή στο νέο ποδηλατόδρομο της Λεωφόρο Σταύρου Νιάρχου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΕΣΠΑ on the road, που υλοποιούνται στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρησης Προγράμματος «Ήπειρος» και το Πανεπιστημιο Ιωαννίνων.

Οι ποδηλάτες διέσχισαν το νέο ποδηλατόδρομο της Λεωφόρου Νιάρχου. Η αρμόδια αντιδήμαρχος. Σοφία Μαρκούλα. εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών, σε χαιρετισμό της ανέδειξε τη σημασία της ένταξης της χρήσης του ποδηλάτου στην καθημερινότητα της πόλης, ενώ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα προώθησης μηνυμάτων για το Alzheimer μέσω τέτοιων δράσεων.

Και ευχαριστίες

Παράλληλα, σε δελτίο τύπου της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας, Προσχολικής Αγωγής, Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας Δήμου Ιωαννιτών, σημειώνεται πως πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό  Άνοιας Δήμου Ιωαννιτών, η ημερίδα με θέμα «Υγιής και ενεργός γήρανση».

Η αντιδημαρχία ευχαριστεί για τη συμμετοχή τους:

• Τον κ. Αλέξανδρο Γιαννάκη Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Επιμελητή Νευρολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

• Την κα Ευθαλία Τσιώτση Φυσικοθεραπεύτρια- Επιστημονικά Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας του Δήμου Ιωαννιτών

• Την κα Ελευθερία Σιαράβα, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Νευρολόγος υπότροφος Νευρολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακοί Νοσοκομείου Ιωαννίνων

• Την κα Δέσποινα Φλώτσιου, Ψυχολόγος-Γαβριέλλα Τζόκα, Ψυχολόγος-Αθηνά Μαυρίδου, Ψυχολόγος

• Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατάνου σε συνεργασία με μέλη του Συλλόγου «ρεμπετόφιλοι Ιωαννίνων».

• Την κα Γεωργία Καρβούνη, Καθηγήτρια Βυζαντινής- Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Γυμνασίου Ιωαννίνων.

«Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία σε συμπολίτες μας να ενημερωθούν για την άνοια και τις εκδηλώσεις της και να απολαύσουν καλή μουσική καλλιεργώντας την ψυχή και το νου τους», αναφέρεται στο δελτίο τύπου.