Γλίτωσαν τα χειρότερα δυο εργάτες αναδόχου του ΔΕΔΔΗΕ

Από τα χειρότερα γλίτωσαν οι δύο εργάτες του αναδόχου του ΔΕΔΔΗΕ που εκτελούσαν εργασίες κλάδευσης και απομάκρυνσης δένδρων στο δασύλλιο του Αβγού, κοντά στο δημαρχείο Δωδώνης, όταν το καλαθοφόρο στο οποίο επέβαιναν και εκτελούσαν τις εργασίες έσπασε και έπεσε στο έδαφος.
Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως το καλαθοφόρο στο οποίο επέβαιναν οι δύο εργάτες έπεσε, όταν ένα μεγάλο κλαδί έπεσε πάνω σε αυτό και υποχώρησε από την μεγάλη πίεση.
Οι δύο εργάτες ηλικίας 49 και 41 ετών αντίστοιχα τραυματίστηκαν, ο ένας αρκετά σοβαρά αλλά όχι σε βαθμό που να κινδυνεύει η ζωή του και διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χατζηκώστα που εφημερεύει για τις πρώτες βοήθειες.
Η Αστυνομία που διενεργεί την προανάκριση έχει ήδη καλέσει τον ανάδοχο εργολάβο να δώσει κατάθεση ενώ διερευνά τις συνθήκες του ατυχήματος με τις εργασίες να έχουν διακοπεί.
Παράλληλα, χθες το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το σημείο του ατυχήματος και σε ανακοίνωση, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Στον τόπο του εργατικού «ατυχήματος» έσπευσε άμεσα κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου, με επικεφαλής τον Δημήτρη Καλύβα, οργανωτικό γραμματέα του και πρόεδρο του Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών. Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση των συνθηκών εκδήλωσης του εργατικού «ατυχήματος», ιδιαίτερα της συντήρησης του ανυψωτικού καλαθοφόρου μηχανήματος και τις επάρκειας των ατομικών μέσων προστασίας των εργατών. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν διαρκώς βαρύ φόρο αίματος στους χώρους δουλειάς. Είναι ένας διαρκής ακήρυχτος πόλεμος σε βάρος της ζωής μας. Κάθε τρεις ημέρες ένας εργαζόμενος χάνει την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα. Το σημερινό εργατικό «ατύχημα» έρχεται να προστεθεί στα δύο θανατηφόρα εργατικά εγκλήματα που σημειώθηκαν στο νομό μας σε λιγότερο από 6 μήνες».