«Ναι» στην τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος έργων για το 2021, είπε χθες – κατά πλειοψηφία – το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, αφού διατυπώθηκαν ενστάσεις για τον σχεδιασμό και προγραμματισμό της περιφερειακής αρχής, κυρίως από την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών».
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Σώματος, η εισήγηση για την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, έγινε από τον Περιφερειάρχη, Αλέξανδρο Καχριμάνη, η οποία αφορά σε τρία οδικά έργα, βασικών υποδομών στην Ήπειρο. Πρόκειται για επιπλέον πιστώσεις που ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο για το έργο βελτίωσης της παλιάς εθνικής οδού από τον Δρίσκο στα Τρίκαλα, μέχρι το ύψος του κόμβου Ζαγορίου της Εγνατίας, την οδική σύνδεση στο ΒΙΟΠΑ της Θεσπρωτίας και τέλος τους κυκλικούς κόμβους στον Άγιο Ιωάννη του δήμου Ζίτσας και στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ επίσης στον ίδιο δήμο.
Ο Γ. Ζάψας τόνισε από την πλευρά του, πως το πρόβλημα δε βρίσκεται στην αύξηση των πιστώσεων, κατά 2 εκ. ευρώ σε σχέση με το τεχνικό πρόγραμμα που έχει εγκρίνει το Σώμα, αλλά στο ότι δεν προηγήθηκε καμία συζήτηση και ενημέρωση των παρατάξεων.
Για το Epirus Trail
Παράλληλα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ioannina TV, με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, ήρθε στο περιφερειακό συμβούλιο με εισηγητή τον περιφερειακό σύμβουλο Ηλία Γκαρτζονίκα, το θέμα της έγκρισης του έργου επέκτασης του δικτύου των μονοπατιών και των πεζοπορικών διαδρομών στην περιφέρεια Ηπείρου.
Η πρόταση εγκρίθηκε μεν, κατά πλειοψηφία δε, αφού αμφισβητήθηκε τόσο ο κατεπείγον χαρακτήρας της συζήτησης του θέματος και αφετέρου η ουσία της προσπάθειας, με τον Σπ. Ριζόπουλο, να κάνει λόγο για κάκιστη και πρόχειρη δουλειά, ενώ και οι επικεφαλής των παρατάξεων Γ. Πρέντζας, Ζ. Γαλατάς και Κων. Νουτσόπουλος, έδωσαν αρνητική ψήφο, υποστηρίζοντας, ότι με την εισήγηση ανοίγει ο δρόμος για την εκμετάλλευση – αξιοποίηση του δικτύου των ορεινών μονοπατιών από ιδιώτες.
Θετικά ψήφισαν οι παρατάξεις Ζάψα και Δημητρίου, με τον πρώτο να συνδέει το συγκεκριμένο θέμα, με τις συνθήκες που διαμορφώνονται τους τελευταίους μήνες σε σχέση με τα αιολικά πάρκα και τις ανεμογεννήτριες στους ορεινούς όγκους.
Η συζήτηση έφτασε και στις ιαματικές πηγές, με τον Αλ. Καχριμάνη να υποστηρίζει, ότι η περιφέρεια Ηπείρου έχει κάνει μία τεράστια δουλειά για να τα παραδώσει, επισημαίνοντας παράλληλα, πως η πράξη έχει αποδείξει, ότι τέτοιου είδους υποδομές λειτουργούν καλύτερα από ιδιώτες και όχι από το κράτος ή τους δήμους, που απέτυχαν άλλωστε στο παρελθόν.