ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ – «Χαμόγελα» και ευχαριστίες για το Εθνικό Κέντρο Extreme Sports

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας, Νικόλαος Εξάρχου ευχαριστεί θερμά τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για την απόφασή του να εγκαταστήσει στην  Κόνιτσα, στις υπάρχουσες υποδομές στο Αναγνωστοπούλειο Ίδρυμα, το Εθνικό Κέντρο Extreme Sports και Υπαίθριων Αθλητικών Δραστηριοτήτων.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον υφυπουργό στο υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού παρευρέθηκε και ο συμπατριώτης, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, του οποίου η συμβολή υπήρξε καθοριστική.
Ως εκ τούτου ο Δήμαρχος Κόνιτσας εκφράζει επίσης θερμές ευχαριστίες, καθώς και στον Γεώργιο Τάσσο, μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου που συμμετείχε στη συνάντηση.
Το Εθνικό Κέντρο Extreme Sports και Υπαίθριων Αθλητικών Δραστηριοτήτων θα εγκατασταθεί στο κεντρικό κτήριο του Αναγνωστοπουλείου Ιδρύματος που ένα τμήμα αυτού ανακαινίζεται από την Περιφέρεια Ηπείρου με το πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Αλβανία με το ακρωνύμιο «EX.TOUR».
Θα φιλοξενηθούν οι Σχολές Προπονητών και Εκπαιδευτών για αθλήματα όπως (ενδεικτικά):
* Καγιάκ
* Αναρρίχηση
* Ράφτινγκ
* Αλεξίπτωτο πλαγιάς (Paragliding)
* Ορειβατικό σκι
* Ποδηλασία βουνού (mountain bike)
* Εντούρο Μότοκρος
Οι Σχολές προπονητών και εκπαιδευτών, με την απαιτούμενη ευρωπαϊκή πιστοποίηση των αποφοίτων στα Extreme Sports και στις Υπαίθριες Αθλητικές Δραστηριότητες, θα συνδράμουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη των αθλημάτων και στην ενδυνάμωση των συγκεκριμένων μορφών αθλητικού τουρισμού σε όλη τη χώρα.
Ζήτημα, μάλιστα, με εθνική διάσταση και πολυκύμαντη σημασία τόσο για την παραμεθόρια Κόνιτσα όσο και την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, καθώς δεν υπάρχουν αντίστοιχες σχολές στις χώρες των Βαλκανίων.
«Επίσης, ευχαριστίες εκφράζουμε προς τον Περιφερειάρχη μας κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για τη συνεχή υποστήριξή του σε ένα σύνολο θεμάτων που απασχολούν τον ακριτικό μας Δήμο,  τον Πρόεδρο του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων κ. Παντελή Κολόκα, που υποστήριξε με θέρμη την εγκατάσταση του Εθνικού Κέντρου των  Extreme Sports και Υπαίθριων Αθλητικών Δραστηριοτήτων της  χώρα μας στην πόλη μας, τον εκπρόσωπο του Αναγνωστοπουλείου Ιδρύματος στην Ελλάδα κ. Γεώργιο Μπασά, όσο και στο ΔΣ του Ιδρύματος στην Αμερική για την συνεχή συμπαράστασή του προς τους κατοίκους της Κόνιτσας, καθώς και στην κυρία Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία κατά την διάρκεια της θητείας της ως Αντιπεριφερειάρχης, πραγματοποίησε την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Αναγνωστοπουλείου Ιδρύματος και Περιφέρειας Ηπείρου και φρόντισε την ένταξη της χρηματοδότησης για την μέχρι στιγμής υλοποίηση  του έργου της Σχολής των Outdoor Activities στο πρόγραμμα INTERREG Ελλάδα – Αλβανία. Το παραπάνω Κέντρο θα προσφέρει μια διαφορετική και ολοκληρωμένη ανάπτυξη στον τουριστικό τομέα των Outdoor Activities στηριζόμενη στον επαγγελματισμό, συνοδευόμενο από Εθνική και Ευρωπαϊκή πιστοποίηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.