Υπαναχώρηση από τις «κραυγές» και παραδοχή ήττας

Αναβλήθηκε εκ νέου το ΔΣ του ΦΟΔΣΑ, που ζητά συνάντηση με την Περιφέρεια και τη Διαχειριστική Αρχή – Επιστολή Πλιάκου, που ζητά την επιστροφή χρημάτων που κακώς τιμολογήθηκαν από τον ΦΟΔΣΑ

«Ανέκρουσε πρύμναν» και μάλιστα… κωπηλατώντας γρήγορα, η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ στη μείζονα υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων και συγκεκριμένα στους διαγωνισμούς για τους ΣΜΑ και τη μεταφορά του υπολείμματος.
Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθούσε να καλλιεργήσει την αίσθηση, ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει έναντι των αποφάσεων της Αποκεντρωμένης, αλλά και στα έγγραφα της Περιφέρειας, πριν καν διεξαχθεί η χθεσινή συνεδρίαση, αναβλήθηκε, με την επίκληση κοινής επιστολής του προέδρου της ΠΕΔ Χρ. Ντακαλέτση και του δημάρχου Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη.
Εκείνο, που καθόρισε τη χθεσινή απόφαση είναι η κατανόηση πλέον έστω και αργά από τον ΦΟΔΣΑ των λαθών που έχει κάνει και της ανάγκης να διαφοροποιήσει τις αποφάσεις του, σε συνδυασμό όμως και με την επιστολή του δημάρχου Ζίτσας Μιχ. Πλιάκου, τη Δευτέρα.
Σε αυτήν, ο κ. Πλιάκος ζήτησε την αναβολή της συνεδρίασης προκειμένου να μη ληφθούν από το Δ.Σ μη σύννομες αποφάσεις.
Όπως αναφέρει, έτσι θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στις οικονομικές υπηρεσίες του Συνδέσμου και των δήμων, να προβούν σε ενδελεχή έλεγχο προκειμένου οι ενέργειες να βασίζονται στη νομιμότητα.
Στο πρώτο σκέλος της επιστολής ο κ. Πλιάκος ζητά από το Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ να εξετάσει την επιστροφή των χρημάτων, που έχουν χρεωθεί στα τιμολόγια ώστε να είναι σύννομη με το σύστημα του δημόσιου λογιστικού που διέπει τη λειτουργία των ΟΤΑ α’ βαθμού καθώς επίσης να αποσυρθούν οι ειδοποιήσεις για τα χρέη και τις προσαυξήσεις.
Η επιστολή αυτή με ημερομηνία 25 Οκτωβρίου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην χθεσινή αναβολή της συνεδρίασης και πλέον η συνέχεια της υπόθεσης αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Η κοινή επιστολή

Η κοινή επιστολή των κ.κ Ντακαλέτση και Τσιρογιάννη έφτασε λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης και σε αυτήν προτάθηκε να αναβληθεί το Δ.Σ για να πραγματοποιηθεί συνάντηση της κοινής επιτροπής παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης παρουσία του συνόλου των δημάρχων, εκπροσώπων της Περιφέρειας και της Διαχειριστικής Αρχής, ώστε να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση στα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την εφαρμογή των προγραμματικών συμβάσεων με την Περιφέρεια Ηπείρου.
Η επιστολή καταλήγει με πρόταση για ορισμό της συνάντησης την προσεχή Παρασκευή 29 Οκτωβρίου προκειμένου να διασφαλισθεί η συνέχεια των υποχρεώσεων του Συνδέσμου προς τις λειτουργίες του.