Την εκτίμηση πως η γαλακτοβιομηχανία βρίσκεται «υπό διάλυση» (!), έκανε ο Κ. Μπάρκας του ΣΥΡΙΖΑ – Στ. Καλογιάννης: «Πετυχημένη η ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης»
Μια πολιτική «κόντρα» με φόντο την γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» ξέσπασε στη συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής και την συζήτηση για την ΛΑΡΚΟ.
Πρωταγωνιστές στην πολιτική αντιπαράθεση ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας και ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλογιάννης.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Σταύρος Καλογιάννης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, παρενέβη μετά την ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, ο οποίος μεταξύ άλλων επιχείρησε να παρομοιάσει την περίπτωση της «ΛΑΡΚΟ» (για την οποία περιλαμβάνονται ρυθμίσεις στο υπό συζήτηση σ/ν), με αυτήν της ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», που έλαβε χώρα το 2013, εκτιμώντας ότι σήμερα η «Δωδώνη» βρίσκεται υπό διάλυση.
«Αυτό που κάνετε, είναι κάτι που έχετε κάνει και στο παρελθόν. Η κυβέρνηση Σαμαρά το 2013 πούλησε την εταιρεία “Δωδώνη”, μετά την απαξίωση που δέχθηκε, και αυτή τη στιγμή όχι μόνο βρισκόμαστε στη διαδικασία οι κτηνοτρόφοι της χώρας να μένουν χωρίς ζώα, γιατί δεν μπορούν να ζήσουνε, αλλά και μια εταιρεία, που ήταν πραγματικά ένα brand name παραγωγικό της Ηπείρου και της χώρας, να βρίσκεται υπό διάλυση. Αυτό κάνετε και τώρα με τη ΛΑΡΚΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Σταύρος Καλογιάννης, στην παρέμβασή του, ανέφερε: «Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ανοίξω μια μικρή παρένθεση. Επειδή ο Ηπειρώτης συνάδελφος κ. Μπάρκας αναφέρθηκε στη «Δωδώνη», επιτρέψτε μου κυρίες και κύριοι συνάδελφοι να πω ότι προσωπικά ήμουν από εκείνους που πίστεψαν, και βγήκα δικαιωμένος, από την ιδιωτικοποίηση της «Δωδώνης». Ανέκαθεν πίστευα ότι δεν μπορεί μία γαλακτοβιομηχανία του μεγέθους της «Δωδώνης» να ανήκει σε κρατική Τράπεζα. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μιας κρατικής Τράπεζας! Αλίμονο εάν στον 21ο αιώνα προχωράμε με τέτοιες απόψεις. Επαναλαμβάνω, ήμουν από εκείνους που από εικοσαετίας ήμουν υπέρ της άποψης να περάσει η βιομηχανία στον ιδιωτικό τομέα. Αυτή η άποψη μειοψηφούσε ακόμη και μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Έγινε όμως μια πολύ επιτυχημένη διαγωνιστική διαδικασία. Για να αγοράσουν τη «Δωδώνη», συναγωνίσθηκαν μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, του εσωτερικού και του εξωτερικού. Μετά τον επιτυχημένο διαγωνισμό, ο νέος ιδιοκτήτης έκανε επενδύσεις, η επιχείρηση εξυγιάνθηκε, μεγάλωσε. Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι από το 2013 που ιδιωτικοποιήθηκε η «Δωδώνη» μέχρι σήμερα, μόνο θετικά αποτελέσματα είχε η βιομηχανία, όχι μόνο για τους μετόχους, αλλά κυρίως για τον Ηπειρώτη κτηνοτρόφο και τους εργαζόμενους σε αυτήν».